DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

Nincs válság a McLarennél

A McLaren határozottan cáfolja, hogy krízis lenne az állandó motorgondok miatt és egyáltalán nem gondolnak a Hondával való szakításra.

Zak Brown csapatfőnök egyértelműen kijelentette, hogy nem adják fel a Hondával való együttműködést, nem lesz szakítás a japánok és a wokingiak között és nem ért egyet azzal a híreszteléssel sem, hogy krízis lenne az istállónál. Igaz, a jelek egyelőre egyáltalán nem biztatóak, rengeteg technikai hiba hátráltatja őket az erőforrással kapcsolatban, a tesztelés során messze a legkevesebb kört teljesítették és köridőben is a leglassabbak között vannak.

Azok után, hogy a csapatból többen is megdorgálták a Hondát, szárnyra kaptak olyan híresztelések, hogy a McLaren keresi a lehetőséget, hogy szakítson motorszállítójával. Ne feledjük, szerdán Alonso például feketén-fehéren kijelentette, hogy egyetlen gondjuk van csak, az az erőforrás, aminek se ereje, se megbízhatósága nincsen.

Az idei, egyelőre gondokkal küzdő McLaren-Honda


„Hosszú távú szerződésünk van a Hondával. Sok világbajnoki címet nyertünk velük a múltban, nekik és nekünk is megvannak a megfelelő embereik ahhoz, hogy túllendüljünk a gondokon és továbbra is együtt dolgozzunk. A McLaren egyértelműen abban gondolkodik, hogy a 10 éves szerződését a Hondával teljesen kitölti ” – vélekedett Brown.

A tíz éves motorszállítói szerződés a Hondával 2024-ben jár le, a jelek szerint a McLaren a problémák ellenére sem tervez más utakon járni. Ne feledjük, 1988 és 1991 között minden évben a McLaren-Honda kombináció győzött, közte turbó- és 10, illetve 12 hengeres szívómotorokkal is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: