DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Alonso szerint a Red Bulltól kell leginkább félni

A rutinos spanyolnak gyanús, hogy a Red Bull nem mutatja valós teljesítményét – szerinte egészen más F1-es autót látunk majd tőlük az Ausztrál Nagydíjon. Eközben az osztrák istállónál optimistán nyilatkoznak.

A Red Bull a tesztszezon kezdete előtt többször leszögezte, világbajnoki esélyekben bízik a szabályváltozások évében. A barcelonai gyakorláson mégsem sikerült kiemelkedően teljesíteniük, ellentétben a látványosan gyors és megbízható, eredménylistát végig uraló Mercedesszel és Ferrarival – Ricciardo és Verstappen ötödik-hetedik leggyorsabb időt autóztak.

„Én a csapatok közül a Red Bulltól félek leginkább” – jelentette ki a McLaren pilótája, Fernando Alonso a spanyol Marca lapnak. Szerinte a szembetűnő teljesítmény elmaradása éppen abból fakad, hogy az energiaitalos csapat nem akarja felfedni kártyáit. „Ezek csak tesztetapok, a Red Bulltól pedig még semmit sem láttam. Mindig ezt csinálják, Ausztráliában pedig olyan autóval tűnnek fel, aminek köze sincs a mostanihoz. Nem fogok jóslatokba bocsátkozni arról, mennyire lesz nehéz legyőzni a Mercedest, mert ez nem futball. Itt az üzemanyagszint, gumik, napszak, és minden egyéb számít.”



Alonso figyelmeztetése jut eszünkbe Christian Horner szavait olvasva is. A Red Bull csapatfőnöke ugyanis sejtelmes optimizmussal nyilatkozott: „Csapatként még soha nem nyertünk téli világbajnokságot. Inkább itt legyenek apró gondjaink, és oldódjanak meg a szezon előtt, mint hogy Melbourne-ben szakadjon ránk minden. A saját programunkat fogjuk végezni. Az autó eddig úgy viselkedik, ahogy elvártuk, és jó fejlesztési irányt biztosít. A versenyzők elégedettek és boldogak az autóval, ez pedig pozitív” – mondta a motorsport.com-nak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: