DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 8. kedd
F1

Stroll: Massa nem a mentorom

Rendkívül jó csapatjátékosnak tartja a visszavonulásból visszatérő brazilt, a Williams kanadai F1-es újonca szerint azonban nem a „mentor” a legjobb kifejezés kettejük viszonyára.

Lance Stroll a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon minden idők második legfiatalabb Formula-1-es újonca lehet – a rekordot természetesen Max Verstappen tartja a két évvel ezelőtti melbourne-i futamról –, míg csapattársa a Nico Rosberg távozása miatt a pályafutását mégis folytató Felipe Massa lesz a Williamsnél.

Az ifjú kanadai, aki az első barcelonai teszten főként a baleseteivel hívta fel magára a figyelmet – két nap alatt háromszor is nagyot hibázott, amely miatt a keddi nap nagy részét és a teljes csütörtököt ki kellett hagynia a grove-i gárdának –, korábban úgy fogalmazott, hogy mentorként tekint a többszörös futamgyőztes, s 2008-ban kis híján vb-címet szerző társára, most azonban már másképp nyilatkozott:

stroll-williams-barcelona-teszt-1-zakmauger



„Szerintem a mentor rossz kifejezés erre” – idézi Stroll szavait az F1i.com szakportál. „Ő ugyanúgy azért van itt a mezőnyben, hogy saját magáért versenyezzen, mint bárki más. Úgy gondolom, nagyszerű, hogy itt van a csapatban, hiszen a rengeteg tapasztalatával segítheti a fejlődésünket, és egyértelmű, hogy sokat tanulhatok tőle. Ő és én is mindent megteszünk azért, hogy előre mozdítsuk az istállót az erősorrendben.”

A kanadai egyébként még a Ferrari akadémiáján eltöltött időszakában találkozott először Massával: „Ismerem a Ferrarinál eltöltött éveinkből: egy nyitott srác és egy igazi csapatjátékos. Teljesen őszinte veled, s pontosan ez az, amire szükséged van egy csapattárstól. Pozitív a légkör a csapatnál, és mindenki izgatottan várja a következő teszteket és a szezont” – tette hozzá Stroll.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: