DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

F1-es közvetítésre pályázhat a Red Bull

Sajtóhírek szerint az energiaital-gyártó nem elégszik meg két csapattal és egy nagydíjjal a száguldó cirkuszban, hanem a sportág közvetítési jogait is meg szeretné szerezni.

A Forma-1 sugárzási jogai régóta közbeszéd tárgyát képezik, a Liberty Media érkezésével azonban teljesen átalakulhat a sportág közvetítési struktúrája. Mindez többek között az OTT-nek köszönhetően, melyben közvetlenül az előállító juttatná el a tartalmat a fogyasztókhoz, a csatornák kihagyásával. Hírek szerint a sógoroknál komoly harc alakulhat ki a száguldó cirkuszért: az ORF hosszú évek óta az első számú Forma-1-et közvetítő tévécsatorna Ausztriában, és ez egy darabig így is lesz, hiszen a Salzburger Nachrichten úgy tudja, hogy 2020-ig szeretnék meghosszabbítani jelenleg is érvényben lévő szerződésüket.



A rivális a Red Bull tulajdonosának saját televíziós csatornája, a Servus TV lehet, mely 2016-tól megszerezte magának a MotoGP-t. Az energiaital-gyártó cég exkluzív közvetítési jogokat szerzett a rali-világbajnokságon is, ugyanis a Red Bull TV netes felületén, valamint okoseszközre letölthető alkalmazásán minden eseményről beszámolnak, amely a WRC-ben történik. Dietrich Mateschitz a lapnak adott interjújában nem erősítette meg, de nem is cáfolta, hogy pályázik-e a Forma-1-es közvetítési jogok megszerzésére.

„Első pillantásra erre nincs szükség, mert a német nyelvű területen az ORF-on kívül az RTL-en is figyelemmel követhetőek az események. Persze a Forma-1 mindig téma nálunk, ezt illetően azonban még nem bocsátkoztunk a részletek megismerésébe” – mondta az osztrák, majd kitért a MotoGP-re is. „A MotoGP valószínűleg a világ legjobb versenysorozata. Fiatal, elszánt, és mindenekelőtt hozzáértő csapattal dolgozunk, amely remek munkát végez” – tette hozzá Mateschitz, aki néhány hete is méltatta a motoros világbajnokságot, amely az F1-hez hasonlóan szintén vendégeskedik a milliárdos céges pályáján, a Red Bull Ringen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: