DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton megdicsérte Bottas eddigi munkáját

Nincs még rivalizálás a két Mercedes-pilóta között, a háromszoros F1-es világbajnok szerint Bottas nagyszerűen dolgozik, jó visszajelzéseket ad és simán zajlik az átállása.

A tavaly többször hangoztatott elégedetlenség után az idei autók eddig nagyon tetszenek Lewis Hamiltonnak, a háromszoros világbajnok szerint ez a leggyorsabb F1-es gép, amit valaha vezetett - kicsit olyan volt, mint egy gyerek a hullámvasúton, nagyon jól érezte magát a pályán. A brit pilóta most méltatta új csapattársát, Valtteri Bottast is, aki eddig remekül dolgozik és a szerdai napon például ő futotta a legjobb időt is.

"Valtteri eddig nagyszerű munkát végez. Megfelelőek a visszajelzései az autóról, remekül dolgozik együtt a csapattal és úgy fest, hogy az átállása zökkenőmentesen zajlik" - méltatta a finnt Hamilton szerdán. Bottas egyébként szintén nagyon elégedett a dolgok eddigi menetével, gördülékenyen zajlik a teszt.

hamilton-mercedes-2017



"Az első héten még nem a köridők a legfontosabbak, nem azzal foglalkozunk. Amikor új autót hozunk, nincs meg minden szükséges alkatrész, amit cserélni kell, amikkel változtatásokat lehet eszközölni" - mondta Hamilton. "Eddig remekül alakul a teszt, mindenki nagyon keményen dolgozott a gyárban az autóval és ilyenkor az a fontos, hogy a megbízhatóság szempontjából minden rendben legyen."

Márpedig ez rendben van, mindkét pilóta végigcsinált már egy versenyszimulációt is. "A lényeg az, hogy szerdán gond nélkül letudtam egy versenytávot, minden rendben volt, ezzel pedig elégedett vagyok. Simán zajlanak a dolgok, próbálgatjuk a beállításokat. Jövő héten már más lesz a helyzet, de most még a kilométerek számítanak."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: