DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

A Mercedes nem biztos a címvédésben

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója elárulta, a csapat szkeptikusan tekint a 2017-es erőviszonyokra, és egyáltalán nem biztos benne, hogy újra az ő csapatuk lehet az F1-es világbajnok.

Az elmúlt három évben 59 versenyből 51-et nyert meg a Mercedes, 3 egyéni és 3 konstruktőri bajnoki címet nyertek 2014 óta. Éppen ezért a mezőny alig várta, hogy módosítsák a 2016-ig fennálló szabályrendszert – hiszen csak így kezdődhet egy új éra a Formula-1-ben. Az új regulák felkavarhatják az erőviszonyokat, így egyelőre a Mercedes sem biztos abban, hogy hol állnak majd a többiekhez képest a következő szezonban.

Wolff



„Amikor változnak a szabályok, akkor lehetőségek és kockázatok is felmerülnek” – mondta Toto Wolff. „Agresszív célokat állítottunk fel azzal kapcsolatban, hogy az autónak és a motornak milyennek kell lennie – mindent beleadtunk annak érdekében, hogy elérjük ezt. De hogy elegendőek lesznek ezek a célok, vagy a többiek jobban kijönnek majd ebből a helyzetből? Nem tudjuk.”

„Szabályváltoztatások ide vagy oda, az évnek ezen szakasza mindig az, amikor szkeptikusak vagyunk és feltesszük magunknak a kérdést, hogy elég jó munkát végeztünk-e” – folytatta Wolff. „A mentalitás ilyen csapaton belül. Ettől nem lesznek boldogabbak a napjaink, de így működik.”

A Mercedes jelents változásokat élt át a télen – elég Nico Rosberg és Paddy Lowe távozását említenünk, így a szezon elején még mindenképpen alkalmazkodniuk kell az új körülményekhez, illetve segíteniük kell Valtteri Bottast a beilleszkedésben. „Annyi döntés van, amit meg kell hoznunk” – nyilatkozta Wolff. „A pilótakérdés nehéz volt, Paddy távozása szintén, és ahhoz, hogy a csapat erősebben tekintsen a jövő felé, megfontolt lépéseket kell tenni – ezért fontos minden egyes nap.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: