DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

„Ecclestone távozása? Hatalmas szégyen!”

Bár már több mint két hét eltelt Bernie Ecclestone leváltása óta, sokan még most sem örülnek annak, hogy új menedzsment áll az F1 élén - Lewis Hamilton édesapja sem.

Noha a pilóták vannak a száguldó cirkusz kirakatában, és ők csinálják a show-t, ha politikai kérdésekről van szó, kis túlzással ők az utolsók, akiknek beleszólásuk lehet a sportág alakulásába. Persze néhány versenyző általában kifejti véleményét a sajtóban, de ebben ki is fullad az egész. „Nem beszéltem vele erről” – nyilatkozta Anthony Hamilton a Newsweeknek, amikor arról kérdezték, hogy átrágta-e magát fiával, Lewis Hamiltonnal a Forma-1 tulajdonosváltásán. „Biztos vagyok benne, hogy a csapatával tárgyalt erről, de én személyesen nem hoztam szóba előtte.”



„Már nem beszélünk üzletről Lewisszal, csak családi dolgok kerülnek szóba közöttük. ’Mi újság veled? bla-bla… ’Hol vagy?’ ’Itt vagyok.’ Már nem beszélünk a versenyzésről, mert nem is akarok. Persze még mindig ott vagyok a sportágban, és megvan a véleményem bizonyos dolgokról, mely többször eltér a Lewisétól.” A lap megkérdezte a Mercedes-pilóta egykori menedzserét Bernie Ecclestone távozásáról is, aki nem rejtette véka alá véleményét. „Szerintem szégyen. Nagyon-nagy szégyen. Hiányozni fog. Ha igaz, hiszen én még most sem hiszem el, akkor az nagyon nagy szégyen a sportágra nézve. Ő maga a Forma-1, nem igaz? Egyelőre nem tisztázott előttem hogy mi fog következni utána.”

Anthony Hamilton kitért a sportág sokat emlegetett amerikai terjeszkedésére is. „Szerintem ez időbe fog telni. Túl korai még azt mondani, hogy ’így és ezt fogjuk csinálni.’ Szerintem jegelni kellene az egészet még egy-két évig, várjuk meg, hogy a rajongók mit szeretnének, és hogy hogyan lehet új rajongókat a sportághoz vonzani. Nem arról kell szólnia a történetnek, hogy aki a legtöbbet fizet, ahhoz megyünk, hanem hogy hányan látogatnak ki egy-egy versenyre. Más megközelítést kell alkalmazni. Szerintem nagyon fontos, hogy csökkenjenek az árak, így több rajongó venne jegyet a futamokra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: