DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Még egy futam kellene az Egyesült Államokban?

A McLaren ügyvezető igazgatója szerint az F1 nem fog egy csapásra amerikai sportággá válni, s nincs is szükség rá, de fontos, hogy még nagyobb népszerűségre tegyen szert Észak-Amerikában.

Amióta a Liberty Media lett a Formula-1 új tulajdonosa, s immár nem Bernie Ecclestone a sportág első embere, folyamatosan érkeznek hírek arról, hogy milyen új helyszínekkel bővülhet a versenynaptár, miközben Chase Carey mindenkit megnyugtatott, hogy a legendás versenyek helye biztosított a kalendáriumban. Zak Brown, a McLaren új ügyvezető igazgatója szerint egyértelmű, hogy Amerika felé is nyitnia kell a száguldó cirkusznak:

„Szükségünk van még egy versenyre az Egyesült Államokban” – nyilatkozta Brown a Motorsport.com szakoldalnak. „Austin kiváló munkát végez, és az is nagyszerű, hogy itt van a mezőnyben a Haas, és nyilván remek lenne, ha érkezne egy élvonalbeli amerikai pilóta is hamarosan. Az is előnyös, hogy a Liberty jól ismeri az amerikai piacot.”

f1-usa-austin-dppi-2016



„De úgy érzem, meg kell találni az egyensúlyt. Senki sem gondolja, hogy egyetlen nap alatt amerikai sportággá válik a Formula-1” – fogalmazott a szakember. „Ez csak egyetlen terület, még ha nagyon fontos is, ahol szerintem ugyanúgy lehetőség van a fejlődésre, mint a világ bármely más táján. Csak azt kell elérnünk, hogy az amerikai közönség még jobban érintett legyen ebben a sportban, és nincs kétség felőle, hogy ugyanúgy beleszeretnek majd, mint bárhol máshol.”

„Nagyszerű, hogy új és fejlődő piacokra visszük az F1-et, de végső soron Észak-Amerikában van a legnagyobb és leggazdagabb sportpiac” – mutatott rá Brawn. „Rengeteg ott az ember, sok a tévéközvetítés, és nagyon komoly a gazdaság: elképesztően jó piac a sport számára. Úgy gondolom, az F1 is naggyá válhat idővel.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: