DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A McLaren példát vehetne a Renault-ról!

Legalábbis ami a reális célkitűzéseket illeti: miközben a wokingiak a Honda-korszak kezdete óta lehetetlen célokat fogalmaznak meg, a franciák teljesen realistán állnak oda a szezonkezdéshez.

A Renault 2016-os visszatérése nem alakult valami dicsőségesen a franciák számára, hiszen csak két csapatot tudtak megelőzni a bajnokságban, igaz, a kései adás-vétel, s ezzel együtt járó erőforrásváltás miatt nem is tudtak rendesen felkészülni a szezonra. Ennél, a kilencedik helynél idén mindenképpen magasabbra törnek, de nem tűznek ki maguk elé teljesíthetetlen elvárásokat:

„Ez egy átmeneti év lesz számunkra egy meghatározott céllal. Azt tűztük ki magunk elé, hogy bemutassuk, képesek vagyunk a fejlődésre, és jó csapatok ellen harcolni, mint a Williams és a Force India, a bajnoki ötödik-hatodik helyért. A Toro Rossót viszont megelőzve, akik ugyanolyan erőforrással versenyeznek majd, mint mi” – idézi az Auto Hebdo Cyril Abiteboult, aki szerint a Renault motorjai idén tovább közelítenek majd a Mercedeshez, még ha nem is érik el azt:

magnussen-renault-suzuka



„A 2016-os évben elfeleztük a lemaradást a Mercedes mögött, amely így egyről fél másodpercre csökkent. 2017-ben ismét meg akarjuk felezni, hogy körülbelül 0,25 másodperc legyen év végére a különbség fő riválisunkhoz képest. Ez egy kihívás lesz” – ismerte el a francia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: