DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 7. hétfő
F1

Ricciardo többet edz és többet eszik a szünetben

A Red Bull ausztrál pilótája élvezi a téli szünetet és a megszokottól kicsit eltérő januári edzésmunkát - igyekszik minél többet dolgozni és már alig várja a melbourne-i rajtot.

A januári időszak általában még a pihenésről, kikapcsolódásról, feltöltődésről szól a Formula-1-es pilóták számára, ez az év azonban más: ahogy azt már többen hangsúlyozták, a 2017-es autók nagyon komoly fizikumot kívánnak meg a versenyzőktől. Ennek érdekében kőkeményen edzenek is a legtöbben, így van ezzel Daniel Ricciardo is, aki figyelmeztette Lewis Hamiltont: idén komoly kihívója lesz.

"Jó móka még nagyobb hangsúlyt fektetni a felkészülésbe idén januárban, főleg ha ezt Los Angelesben tehetem meg" - mondta az ausztrál pilóta a Formula-1 hivatalos weboldalának adott interjújában. Ricciardo a hónap nagy részét az Egyesült Államokban töltötte, ahol részt vett a Red Bull eseményein is.

ricciardo-redbull-2016



"A január minden évben intenzív szokott lenni, de most megengedhetjük magunknak, hogy keményebben tréningezzünk és ne aggódjunk sokat a súly, vagy az izmok miatt. Intenzívebben edzünk most, szóval utána egy kicsit többet ehetünk, ami elég jó érzés" - tette hozzá nevetve a gyomrára köztudottan igényes pilóta.

"Hogy mi mindent csinálok? Tulajdonképpen mindent! Kerékpározok, erősítek a konditeremben, boxolok és így tovább, és így tovább. Hogy mit csinálok Melbourne-ig? Edzem, dolgozom és pihenek - már alig várom!" - mondta a márciusi szezonrajttal kapcsolatban.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: