DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Későn kapcsolt Gutierrez a Haasnál

Az F1-ből megint kicsúszó mexikói pilóta szerint túl magabiztos volt és túlságosan az eredményekre figyelt, elbeszéltek egymás mellett a csapattal - ez lett a vége.

Esteban Gutierrez ismét elveszítette helyét a Formula-1-es rajtrácson, a Haasnál sem tudott megkapaszkodni - 2017-ben a Formula-E-ben láthatjuk, ezzel pedig jó eséllyel lezárult számára az út a száguldó cirkusz felé. A mexikói pilóta úgy gondolja, hogy túl magabiztos volt a 2016-os szezon végén, majd hirtelen elfogytak a lehetőségei.

"Számomra az időzítés sosem volt az igazi, amíg a Formula-1-ben voltam. Emellett ráadásul túl magabiztos is voltam azzal kapcsolatban, hogy lesz ülésem, ez pedig újabb nehéz szituációt eredményezett számomra" - tekintett vissza az utóbbi hónapokra Gutierrez, akit Kevin Magnussen váltott az újonc Haasnál.

gutierrez-szingapur



"Sok ember fektetett nagyon sok energiát abba, hogy felépítse a csapatot, nehéz volt teljes csomagot összerakni két autó számára. Az enyémmel sok nehézség adódott, lassan állt össze, nem volt kiegyensúlyozott. Ezek miatt elkezdtünk elbeszélni egymás mellett, hogy pontosan mi is volt az adott szituáció, vagy hogy miért is alakultak úgy a dolgok, ahogy" - beszélt az év elejéről a mexikói.

"Véleményem szerint nem értettünk meg mindent. Én abban hibáztam, hogy túl magabiztos voltam, túlságosan azokra az emberekre koncentráltam, akik körülöttem voltak. Nem végeztek rossz munkát, de volt némi zavarodottság és túlzottan az eredményekre figyeltem. Minden időbe telt és mire elkezdtem arra gondolni, hogy van a csapatnál, már túl késő volt."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: