DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

McLaren: Kezdődhet a festés...!

A wokingiak annyi mézesmadzagot elhúztak már a rajongók orra előtt az új autójuk színét illetően, hogy ezek után valószínűleg össznépi felháborodás fog kitörni, ha nem kap rajta tekintélyes hányadot a narancssárga. Itt az újabb célozgatás!

A McLaren ugyanis 30 nappal a 2017-es Formula-1-es kihívójának leleplezése előtt bejelentette, hogy az autó sikeresen átment az FIA összes kötelező töréstesztjén, így minden akadály elhárult az elől, hogy pályára gördüljön a hagyományt folytatva várhatóan MP4-32 névre keresztelt modell. Persze erre egy hónapig még aligha lesz lehetőség, a közös téli tesztek ugyanis majd csak február 27-én kezdődnek Barcelonában.

Az istálló Twitter-csatornája a versenyigazgató Eric Boullier-t idézi, aki ismét belengette a piros, vagyis inkább a narancssárga lepedőt a február 24-i autóbemutatót már tűkön ülve váró rajongók előtt.

„A fáradhatatlan munka után szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki segített abban, hogy teljesítsük az FIA töréstesztjét. Most kezdődhet a festés...!” - olvashatóak a francia vezető sejtelmes szavai arról a folyamatról, amit az előző években aligha említettek volna meg külön.

A McLaren új vezérigazgatója, Zak Brown is tett már hasonló célzásokat, és a nyilvánosság ezek után okkal remélheti azt, hogy a magát részben még mindig a csapat rajongónak tartó Brown már nem lesz olyan keménykalapos, mint elődje, Ron Dennis volt, és külsőleg valamelyest visszanyúl a McLaren eredeti kinézetének számító narancsfestéshez. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: