DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Így lett gördülékeny a McLaren felkészülése

A wokingi F1-es istállónak nagy tervei vannak a 2017-es szezonban, mivel korán átálltak az új autó felkészítésére, ráadásul egyre simábban mennek a dolgok a gyárban is.

A McLaren autója a 2016-os szezon második felében is produkált néhány remek eredményt, különösképpen Fernando Alonso alatt, amely abból a szempontból komoly teljesítmény, hogy a csapat már nyáron átállt a 2017-es modell fejlesztésére. Az új szabályok miatt minden egyes felkészülésre fordított nap kulcsfontosságú, a csapat pedig már tavaly felszerelt néhány idei elemet az autóira, amelyek a McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier szerint a várakozásoknak megfelelően teljesítettek. „Egyre gyorsabbak a folyamataink, remek az összhang nálunk” – nyilatkozta a francia az Autosportnak.



„Sikerült komoly előrelépést elérni ezen a téren, hiszen minél több elemet próbáltunk ki, annál nagyobb teljesítményre voltunk képesek. A legtöbb csapathoz képest csökkentettük a távolságot.” Boullier szerint a McLaren akár erősebb szezont is futhatott volna 2016-ban: „Jobbak lehettünk volna, hiszen a nyarat követően visszaestünk, de már nagyon korán átálltunk a 2017-es fejlesztésekre. A McLaren 2014 májusában döntött úgy, hogy Peter Prodromou vezetésével változtatnak az autó tervezési filozófiáján, és inkább a folyamatosságra helyezik a hangsúlyt az állandó koncepcióváltás helyett.

„Mindenki egyetért ezzel, és megérti, hogy ez a legjobb út” – mondta a francia. „Korábban nem volt egy konkrétan lefektetett tervünk, így mindent az alapokról kellett kezdeni, és onnan fejleszteni az autót. Megváltoztattuk a modell koncepcióját, az új erőforrás még nem volt eléggé kiforrott, aztán a csapaton belül, és a McLaren működésének terén is történtek változások. Ez mind időt vett igénybe, de mostanra kezdem érezni a hatását – csak türelmesnek kell lennünk” – tette hozzá Boullier.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: