DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Idén a Hungaroringen is lesz F1-es teszt

Silverstone helyett Magyarországon fognak tesztelni az F1-es csapatok 2017-ben két napon keresztül - nem csak a Magyar Nagydíj idején láthatunk F1-es autókat Mogyoródon!

A csapatvezetőkkel történt egyeztetés után az FIA hivatalosan is megerősítette, hogy hol lesznek 2017-ben Formula-1-es tesztek az év eleji barcelonai napokon kívül. Az első ilyen gyakorlás áprilisban, a Bahreni Nagydíj után lesz Bahreinben, az augusztusi tesztet viszont ezúttal nem Silverstone-ban, hanem a Hungaroringen tartják.

Magyarországra augusztus első két napjában, tehát éppen a Magyar Nagydíj után látogat el (tehát tulajdonképpen itt marad) a száguldó cirkusz tesztelni és a bahreini gyakorlással együtt számolt négy napból kettőn fiatal, három nagydíjnál kevesebbet teljesített versenyzőket kell szerepeltetniük - előkerülhetnek tehát a tartalékban, tesztpilótaként tartott tehetségek is.

hungaro



Ezen felül az FIA megerősítette azt is, hogy a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj után szintén lesz lehetőség napot tesztelni azon a pályán, amely azt a célt szolgálja, hogy minden csapat rendelkezzen információkkal a Pirelli 2018-as abroncsairól. Az itt kapott információkkal együtt véglegesítheti majd a következő évi gumikat a gyártó.

Tehát az idei Formula-1-es tesztek:

Február 27-e - március 2-a, Barcelona
Március 7-10-e, Barcelona
Április 18-19-e, Bahrein
Augusztus 1-2-a, Budapest
November 28-29-e, Abu Dhabi

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: