DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Ferrari új fiúja már a versenylehetőséget keresi

Antonio Giovinazzi személyében új teszt- és tartalékpilótát igazolt a Scuderia 2017-re, aki rettentően elszánt F1-es jövőjét illetően, és minden lehetőséget meg kíván ragadni arra, hogy versenylehetőséghez jusson.

Ami nem sikerült Raffaele Marciellónak, az összejöhet Antonio Giovinazzinak. Előbbi ugyanis 2014-ben felvételt nyert a Ferrari fiatal pilótákat terelgető programjába, tesztelhetett is a vörös autóval, sőt, a 2015-ös szezont a kér gárda közötti kapcsolatnak köszönhetően a Sauber tartalékjaként versenyezhette végig, sőt, több versenyhétvégén is kipróbálhatta a hinwiliek kék-sárga gépét. Marciello azonban támogatás hiányában nemrég lemondott az F1-ről – éppen akkor, amikor kollégája, a 2016-os GP2-es szezont újoncként második helyen záró Antonio Giovinazzi bekerült a száguldó cirkusz bűvkörébe, hiszen a Scdueria harmadik versenyzőként számít rá az előttünk álló szezonban.



A saját néven futó csapatával korábban az F1-ben szereplő Giancarlo Minardi nemrég szégyennek nevezte az olasz motorsportra nézve, hogy a Ferrari hagyta a Mercedesnek, hogy azok saját tehetségüket, Pascal Wehrleint protezsálják be a Sauberhez Giovinazzi helyett. Toto Wolff saját versenyzőjével példálózott, mondván csakúgy, mint most Giovinazzi, anno Valtteri Bottas is tartalékpilótaként kezdett a Williamsnél – az osztrák szerint a Ferrari tudni fogja, mit kezdjen majd vele. Jean Alesi szinén dicsérte a feltörekvő olasz pilótát, mondván, hogy jól nevelt, és nagyon tehetséges, csak némi tapasztalatra van szüksége.”

Maga az érintett nemrég meghívást kapott az olasz Sky Sport egyik műsorába, ahol saját terveiről, és idei kihívásairól mesélt. „Még folyamatosan ahhoz szokok hozzá, hogy egy ilyen nagy család részese lehetek, ahol nagyon sokan dolgoznak a két pilóta körül” – mondta az olasz. „Harmadik versenyzőként keményen fogok dolgozni a szimulátorban, és sokat kell tanulnom. Azonban 110 %-ot fogok nyújtani, hiszen ha lehetőség akad számomra egy versenyen, nem fogok habozni, hogy kihasználjam.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: