DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

„Tud valamit, aki legyőzi a Mercedest”

Az idén versenyzői karrierjét befejező Jenson Button mondta el véleményét arról, mekkora esélye lehet a többieknek az F1-et jelenleg uraló Mercedes legyőzésére.

Az ezüstnyilak kétségtelenül uraltak az utóbbi három évet. Mindhárom szezonban behúzták a konstruktőri és az egyéni bajnoki címeket is. Ugyan a szabályok változtak az idei évben, de Jenson Button még is úgy gondolja, hogy nagyon nehéz dolga lesz annak, aki le szeretné győzni az Mercedeseket a 2017-es szezonban.

A 2009-es világbajnok így kezdte mondandóját: „Mindenki számára nagy kérdés, hogy meg tudják-e fogni a Mercedest. Rendkívül erősek voltak az elmúlt három évben. Senki sem tudja, hogy mi lesz ennyire különböző szabályoknál a helyzet.”

 mercedes-abu-dhabi-20162



Button a német gárda nagy előnyével folytatta: „Az biztos, hogy hatalmas motorerőre van szükség, ami a Mercedesnek megvan. Ha valaki képes lesz velük felvenni a versenyt, akkor ők tényleg remek munkát végeznek ezen a télen.”

A brit ex F1-es pilóta elmondta, mi kell a jó Formula-1-hez: „Mindenki egy pozitív szezont szeretne, fontos az F1-nek, hogy sok csapat harcoljon az élen. Határozottan szükségünk van erre az elmúlt három év után. Szükség van az új szabályokra is, ez nagyon fontos a sportnak. Remélhetjük, hogy ez lesz a kezdete a Formula-1 fényes jövőjének.”

Buttont egykori csapatának esetleges teljesítményéről is megkérdezték, amire a veterán brit így válaszolt: „Remélhetőleg a McLaren is előrelépett, de nem vontak be a részletekbe a csapat, tehát nem tudom, hol állhatnak jelenleg.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: