DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

F1: Nagy döntések születhetnek jövő héten

A Nemzetközi Automobil Szövetség Motorsport Világtanácsa néhány napon belül rendkívüli ülést tart, ahol az F1 tulajdonosváltása lesz a legforróbb téma.

A sportág többségi tulajdonrészének átvételére készülő amerikai konglomerátum, a Liberty Media január 17-én fog határozni arról, hogy folytassák-e az ősszel megkezdett tranzakciót avagy sem. A Motorsport.com információi szerint a Nemzetközi Automobil Szövetség ehhez kapcsolódóan, de a döntés végkimenetelétől függetlenül, egy nappal később a Motorsport Világtanács rendkívüli ülésének keretein belül fogja „áldását adni” a cégcsoport terveire, amely nemrég belengette, hogy az F1-es csapatok is befektethetnek a sportág részvényeibe.



Karácsony előtt nem sokkal a Liberty elől az utolsó akadály is elhárult a Forma-1 tulajdonjogainak megszerzésével kapcsolatban, miután engedélyt kapott a trösztellenes hatóságoktól a tranzakció végrehajtására. Persze mindehhez az FIA engedélyezése is kell, melyet a cég január 18-án minden bizonnyal meg is fog kapni. Egy decemberben kiadott közlemény szerint, ha tiszta lesz az út a Liberty előtt, akkor már 2017 első negyedévében befejezhetik a szóban forgó részvények átvételét.

Január 17-én azonban nem csak a Liberty Media igazgatótanácsa fog összeülni, hanem a (Mercedest, a Ferrarit, a Red Bullt, a McLarent, a Williamst és a Force Indiát tömörítő) Forma-1-es Stratégiai Csoport is, az F1-es Bizottsággal együtt, hogy megtárgyalják a 2017-es szezont érintő esetleges változásokat, valamint a sportág jövőjével kapcsolatos napirendi pontokat is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: