DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 30. hétfő
F1

A Mercedes tagadja a bejelentésről szóló híreket

A Mercedes F1-es csapata reagált a spanyol AS című lap azon értesüléseire, amelyek szerint 11 nap múlva, január 23-án jelenthetik be Valtteri Bottas 2017-es szerződtetését.

Az AS című lap nemrégiben meg nem nevezett forrásaira hivatkozva azt írta, a Mercedes hamarosan, egészen pontosan január 23-án bejelentést tesz majd idei évi felállásukkal kapcsolatban, így hivatalossá válhat, hogy a Lewis Hamilton-Valtteri Bottas párossal vágnak neki a szezonnak. Hivatalos információ azonban egyelőre nincs a dátummal kapcsolatosan, a Mercedes ráadásul tagadja, hogy már eldöntötték volna ezt a kérdést.

 Bottas



A Mercedes nem volt könnyű helyzetben azt követően, hogy Nico Rosberg év végén bejelentette, világbajnoki címének megszerzése után visszavonul a Formula-1-től. A csapatnak természetesen lehetősége volt arra, hogy válogasson a mezőny tehetségei közül, azonban már szinte biztosra vehető, hogy Valtteri Bottasra, a Williams pilótájára esett a választásuk. A döntés elhúzódását a csapat azzal indokolja, hogy rendkívül nehéz helyzetbe kerültek Rosberg távozását követően.

„Minden annyira bonyolult” – reagált röviden Niki Lauda, a csapat elnöke, valamint Dieter Zetsche, a Mercedes ügyvezetője is elismerte, hogy nincs könnyű dolguk. Éppen ezért az istálló egyik szóvivője reagált az AS című lap értesüléseire, és elmondta, egyelőre nem gondolták ki a bejelentés dátumát. „A spanyol médiának nincs kapcsolata a csapattal, szóval a dátum csupán kitaláció” – nyilatkozta, majd hozzátette, amint lesz információ ezzel kapcsolatban, nyilvánosságra fogják hozni. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: