DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Még heteket kell várni a Mercedes bejelentésére

Rossz hírünk van azoknak, akik arra vártak, hogy a napokban végre nyilvánossá válik, ki lesz a Mercedes versenyzője Lewis Hamilton mellett. A Bottasért fizetett kiadás a legnagyobb sztárok gázsijához hasonló.

A Formula-1 világa már egy ideje tényként kezeli, hogy Valtteri Bottas érkezik a visszavonuló világbajnok, Nico Rosberg helyére a Mercedeshez, a hivatalos bejelentésre azonban eddig várni kellett – és a jelek szerint a német istálló még tovább próbára teszi a rajongók türelmét. A spanyol AS lap értesülései szerint a finn érkezését csak január 23-án, azaz két hét múlva hétfőn jelenti be a Mercedes.



A forrás hozzáteszi, hogy a Mercedes már 2016 előtt szeretett volna bejelentést tenni, de ez a folyamatban levő egyeztetések miatt nem valósulhatott meg. Az AS szerint Bottas szerződésére még mindig nem kerültek fel az aláírások, de már kezd kitisztulni, milyen feltételekkel érkezhet a Williamstől, amely érvényes kontraktusából engedi el versenyzőjét. Nem olcsón: a brit istálló teljesen ingyen kapja a 2017-es motorokat a Williamstől (körülbelül 20 millió euró értékben), ráadásul a hírek szerint az üzlet része Paddy Lowe is, aki a Mercedest elhagyva a Williamshez csatlakozik, a jelek szerint nem technikai igazgató, hanem csapatfőnök posztján. Ehhez hozzájárul Bottas 6 millió eurós fizetése – azaz a finnért csaknem annyit ad a Mercedes, amennyibe Vettel, Alonso vagy Hamilton kerül csapatainak évente.

A lap hozzáteszi azt is, hogy nem Bottas lett volna a Mercedes első választása: Fernando Alonso és Nico Hülkenberg neve merült fel először, az ő szerződéseik azonban nagyobb akadályt jelentettek. Második körben Carlos Sainz, Valtteri Bottas és Pascal Wehrlein következett, közülük lett végül a finn a befutó.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: