DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Valaki szeretné viszontlátni Haryantót az F1-ben

Egyelőre úgy tűnik, hogy Rio Haryanto kizúgása után a 2017-es szezonban senki sem fogja képviselni Ázsiát a száguldó cirkuszban - a korábbi malajziai pilóta viszont szeretné, ha visszatérne.

Alex Yoong a 2001-es szezon végén debütált a Minardinál, majd a malajziai kormány támogatásával két verseny kivételével a 2002-es évadot is végigversenyezhette a mezőny legkisebb alakulatánál. A pilóta különösebb sikerek nélkül távozott a Forma-1-ből, ám a mai napig versenyez, és emellett figyelemmel követi a száguldó cirkusz történéseit is. Az Ázsiát tavaly egyedül képviselő Rio Haryanto nemrég bejelentette, hogy nem fog versenyezni az F1-ben idén, Yoong azonban úgy véli, az indonéz versenyző még visszakerülhet a körforgásba. „Azt mondta, hogy a családi vállalkozásra szeretne koncentrálni, de nem vagyok benne biztos, hogy így lesz majd” – nyilatkozta Yoong az indonéz Motorsport.com-nak.



„Régóta ismerem a családját, és remélem, hogy sikeres lesz bármiben, amihez hozzákezd majd” – tette hozzá a malajziai, aki az utóbbi három évben megnyerte az ázsiai Audi R8 LMS Cup-ot, nemrég pedig a burirami 4 óráson indult a Team Audi Korea színeiben. „Szerencsétlen ez a helyzet Rio számára, mert nagyon jó versenyző, és biztos vagyok benne, hogy hiányolni fogják. Szeretném, ha Rio visszatérne a Forma-1-be, de nem hiszem, hogy ez meg fog történni, mert kevés támogatást kapott a vállalati szektorból. Ez kissé sajnálatos.”

Yoong 18 F1 nagydíjhétvégén vett részt karrierje során, ebből pedig 14 alkalommal lehetett ott a verseny rajtjánál is. Legjobb eredményét a 2002-es szezonnyitón, Ausztráliában érte el, ahol hetedikként zárt (sajnos akkoriban ezért még nem osztottak pontokat). Nem mondhatja el magáról, hogy rossz iskolája volt, hiszen amellett a Mark Webber mellett fejlődhetett a faenzaiaknál, aki évekkel később a világbajnoki címért harcolt, és aki azt az ominózus melbourne-i futamot pedig az ötödik helyen zárta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: