DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Amikor a vécé közelsége sem zavarta Verstappent

Versenyzői képességeit régóta ismerjük, a Red Bull csapatfőnöke most viszont olyan emberi tulajdonságokat árult el a hollandról, amelyek hozzájárultak sikeressé válásához.

Az újonc pilóták esetében néha előfordul, hogy elbízzák magukat, vagy nagyobb „arcuk” lesz a kelletténél (ez fordult elő például Jenson Buttonnal is anno), a veszély pedig hatványozottabban fennáll, ha az illető gyorsan a sikerek útjára lép. Max Verstappen már 18 évesen F1-es futamgyőztesnek mondhatta magát, s noha párszor kihúzta a gyufát a régi motorosokkal szemben, egy pillanatra sem tűnt úgy, hogy nagyképű lenne, vagy akár többre tartaná magát másokkal. Egyszerűen élvezi a versenyzést, valamint kamatoztatja tehetségét és a csapat által alá adott autó képességeit.



Emberi tulajdonságairól sokat árul el egy eset, melyet Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke osztott meg a Motorsport.com-mal, és ami nagyszerűen szembe állítható a luxust kedvelő, és magángépekkel utazó pilótákkal. „Max nagyon, nagyon jó, és minden iránt lelkesedést mutat. Olyan mint egy kis labrador, amely mindenbe bele akarja ütni az orrát” – mondta a brit. „Legyen ez a sportág története, hogy mi folyik az alsóbb kategóriákban, a gokartosoknál, hiszen imádja a versenyzést. Megtiszteltetésnek érzi, hogy F1-es pilóta lehet.”

„Ennek nagyszerű bizonyítékát adja egy tavalyi eset, amikor a Kanadai Nagydíjról hazafelé utazva nem maradt számára hely az első, csak a turistaosztályon, a vécé mellett. Mások számára ez hatalmas probléma lett volna, őt viszont egyáltalán nem zavarta, és azt mondta: ’Ha ez elérhető, akkor oda megyek majd.’ Ez az, ami igazán felüdítő vele kapcsolatban: egyszerűen lelkes amiatt, hogy a Forma-1-ben versenyezhet, és csak azzal foglalkozik, amivel kell” – tette hozzá Horner, aki nemrég úgy vélekedett, hogy 2017-ben is a Mercedes lesz az a csapat, melyet le kell győzniük.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: