DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A Mercedes döntött Wehrlein sorsáról

Véget értek az ünnepek, így várhatóan napokon belül ismét beindul a médiagépezet, ezzel lezajlik az átigazolási időszak utolsó hulláma a Formula-1-ben. Úgy tűnik, már a Sauber felállása is teljessé vált.

A karácsony előtti három hetet Nico Rosberg visszavonulása és helyettesének keresése utalta a hírekben. És bármennyire is szerettek volna már 2016 során döntést hozni a Mercedesnél, a szünetre való elvonulásig még nem állt össze minden szükséges építőelem ahhoz, hogy megtegyék a bejelentést.

Mindvégig a gyártó saját pilótája, a fiatal Pascal Wehrlein, valamint a Williamsszel szerződésben álló Valtteri Bottas voltak az elsőszámú esélyesek a címvédő alakulatnál váratlanul megüresedett ülésre, és mostanra minden jel azt súgja, hogy a finn fogja megkapni a lehetőséget, miután Toto Wolfféknak sikerült megegyezniük az elengedéséről a Williamsszel.

wehrlein-manor



A történet legcsalódottabb résztvevője a 22 éves Wehrlein lehet, akit egyéves F1-es tapasztalata, az érkező új szabályok és a várhatóan rá nehezedő nyomás miatt a Mercedes még nem tartott kellően felkészültnek ahhoz, hogy rábízza ezt a felelősségteljes munkát. Rosberg távozása előtt úgy tűnt, Wehrlein számára a Manortól a Sauberhez való apró előrelépés lesz az egyetlen opció, és a Mercedes igyekezett is tető alá hozni a megállapodást, hogy aztán a Rosberg-helyzet nyomán a tárgyalásokat egy időre jegeljék.

Most úgy tűnik, a Sauber adott időt a csapatnak és nem kezdett el azonnal máshol kutatni Marcus Ericsson csapattársa iránt, hiszen a Motorsport megbízható forrásokra hivatkozva közli, hogy megszületett az egyezség a két istálló között, aminek értelmében Wehrlein lesz a Sauber másik versenyzője a 2017-es szezon során.

Egyelőre még nem erősítették meg hivatalosan az értesülést, ám nagyon rövid időn belül sor kerülhet erre: a Mercedes korábban azt közölte, hogy január 3-áig nem tesznek bejelentést, onnantól viszont jó esély van rá, hogy az összefonódó szálak miatt Bottas mercedeses, Wehrlein sauberes szerződését, valamint Felipe Massa Williamshez való visszatérését is nagyjából egyidejűleg jelentik majd be a felek.

Ha a Saubernél is készpénznek vesszük az Ericsson-Wehrlein felállást, akkor már csak a Manor adós a bejelentéssel, ahol még egyik ülés sem kelt el, és bizonyára eséllyel pályázik rájuk a két még hely nélkül lévő tavalyi állandó pilóta, Felipe Nasr és Esteban Gutierrez is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: