DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 10. csütörtök
F1

Ricciardo: Ez kell Verstappen legyőzéséhez

Az ausztrál a 2016-os F1-es évad jelentős részében csapattársként figyelhette a szupertehetségnek kikiáltott holland teljesítményét, s tudja, hogy mindennek össze kell állnia, ha előtte akar végezni.

Max Verstappen a 2016-os Spanyol Nagydíj óta versenyez a Red Bull elsőszámú alakulatánál, miután Danyiil Kvjatot visszasorolták a Toro Rossóhoz, s őt ültették az orosz helyére. Az akkor még csak 18 éves pilóta rögtön megnyerte a barcelonai futamot, majd az idény további részében is több emlékezetes produkciót tett le az asztalra – elég csak például a brazíliai esőben bemutatott parádéjára gondolnunk.

Ennek ellenére összességében mégsem a holland, hanem kollégája, Daniel Ricciardo nyújtotta a jobb teljesítményt az energiaitalosoknál: pontok tekintetében is ő gyűjtött többet az együtt töltött 17 nagydíjuk során, s míg Verstappen „csak” ötödik lett a bajnokságban, addig az ausztrál megkaparintotta a dobogó alsó fokát az összetett pontversenyben.

ricciardo-verstappen-sepang-dpp



Sokak szerint 2017-ben a Red Bull legalább olyan versenyképes lehet az új szabályoknak köszönhetően, mint a Mercedes, így könnyen elképzelhető, hogy a két pilóta csatája a vb-címért fog zajlani. Ricciardo tudja, hogy ez esetben nőhet közöttük a feszültség, ugyanakkor azzal is tisztában van, hogy képes lehet legyőzni az F1 legújabb szupertehetségének kikiáltott hollandot:

„Én úgy látom, ha mindent beleadok az előszezon során, vagyis fizikailag rendesen felkészülök, s megfelelő módon állok hozzá a februári tesztekhez, akkor egyértelműen bízhatok a képességeimben” – nyilatkozta az ausztrál The Age lapnak. „Ugyanakkor tudom, hogy ha nincs tökéletes napom, akkor jó esély van rá, hogy Max legyőz engem. De úgy érzem, ha elérem a határaimat és minden tőlem telhetőt megteszek, akkor megvan hozzá a képességem, hogy én győzzek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: