DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

„A Red Bull jobb hely lesz, mint a Mercedes”

Daniel Ricciardo már korábban kizárta annak lehetőségét, hogy ő kerüljön a visszavonuló világbajnok, Nico Rosberg helyére, az ausztrál F1-es pedig most azt is elmondta, miért bízik a csapatában.

A Red Bull dominálta az évtized első felét a Formula-1-ben: 2010 és 2013 között zsinórban négyszer övék lett az egyéni és konstruktőri világbajnoki cím is. 2014-ben aztán a turbómotorok érkezésével a Mercedes letaszította őket a trónról, ám ahogy abban az esztendőben, úgy idén is ők tudtak a legközelebb kerülni hozzájuk.

Sőt, sokan úgy vélik, hogy a nagy 2017-es szabályváltozások épp az energiaitalosoknak fognak kedvezni, hiszen hagyományosan erősek az aerodinamika terén, amelyre jövőre ismét nagyobb hangsúly helyeződik. Daniel Ricciardo már korábban elmondta, hogy nem fog eligazolni a csapatától a Mercedeshez a távozó Nico Rosberg helyére, ám most arra is rávilágított, hogy a fentiek mellett miért bízik még különösen a Red Bullban:

ricciardo-mercedes-2016-dppi



„Ha fogadnod kellene, nyilván azt mondanád: „miért ne nyerne újra a Mercedes?”, de őszintén úgy gondolom, hogy jobb, ha a Red Bullnál leszek” – nyilatkozta az idén egy futamot nyerő ausztrál az ESPN-nek. „Már csak azért is, mert épp ellentétes az elégedettségi szintünk. Mi rendkívül motiváltak vagyunk, mögöttünk hagytuk a problémákat, s úgy érzem, óriási erőbedobással fogunk támadni.”

„A motorpartnerünk, a Renault szemlátomást tartalékolt idén a fejlesztéseivel, s mindenki úgy volt vele, hogy „oké, jöjjön 2017, nyomjuk meg azt az évet”. Természetesen a Mercedesről tudjuk, hogy nagyon gyorsak lesznek, de talán kissé elégedetté válhatnak, miközben ez rólunk épp nem mondható el” – vélekedett Ricciardo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: