DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

A Manor tulajdonosa kemény időszakon van túl

A Manor 2014 végén majdnem csőbe került, ám egy brit üzletember kihúzta őket a csávából - Stephen Fitzpatrick nem hitte volna, hogy az F1 ilyen kemény terep lesz számára.

Sajtóhírek szerint a Manor hamarosan új kezekbe kerülhet: a források leggyakrabban a KFC indonéziai üzletágát emlegetik potenciális vásárlóként, ez pedig teljesen felforgathatja a csapat összetételét. Stephen Fitzpatrick 2015 elején a semmiből érkezve vásárolta fel az alakulatot, de nem csak hogy segített nekik kilábalni az anyagi problémák spiráljából, több neves szakemberre, és a Mercedes erőforrásaira is szert tett, idén pedig már elismert és tehetséges pilótáknak adott lehetőséget csapatában. Pascal Wehrlein ausztriai pontszerzésével egészen a Brazil Nagydíjig a konstruktőri tabella 10. helyén álltak, végül azonban utolsóként végeztek, így azon nyomban felmerültek a kiszállásról szóló pletykák.



Bár Fitzpatrick eladásra kínálta az istállót, nem akar a hátsó ajtón távozni: legutóbbi nyilatkozatában tisztelettel beszélt a többi csapat tulajdonosáról, hiszen az elmúlt két évben megtapasztalta, hogy milyen kemény dió az F1-ben való versenyzés. „Lenyűgöző két éven vagyunk túl” – nyilatkozta a brit a Crash.net-nek. „Csakis ajánlani tudom mindenkinek. Idén valósággal felvillanyoztak az olyan versenyek, mint Bahrein, Ausztria, vagy Brazília. Sok hullámot kellett átélnünk, szezonunk pedig kissé szerényen alakult.”

„Kezdőként érkeztem a sportágba, de úgy, hogy világéletemben a rajongója voltam. Először kerültem körön belülre, előtte pedig fel sem fogtam, mennyi minden kell ahhoz, hogy két autót el tudj juttatni a versenyekre, majd ott helyt is tudjanak állni. Megtanultam, milyen nehéz összerakni egy autót, versenyeztetni azt, valamint működtetni egy csapatot. Azt kell mondjam, minden tiszteletem a körülöttem lévőké, más csapatoké és csapatfőnököké. Nagy kihívás volt” – tette hozzá Fitzpatrick, akinek istállója idén a mezőny egyik legkisebb költségvetéséből, körülbelül 83 millió euróból gazdálkodott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: