DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Ismét eladhatják a Manort

Nehéz helyzetben van a legkisebb F1-es csapat tulajdonosa, ráadásul a Sauber brazíliai jó eredménye bő tízmillió dollárral rövidíti meg a 2017-es büdzsét – érdeklődő van, csak az árról kell megegyezni.

A Manor csapata Brazíliában Felipe Nasr kilencedik helye miatt elveszítette az év végi pénzosztás szempontjából oly értékes konstruktőri tizedik helyet, ami nagyjából 11 millió dolláros kiesést jelent abban ez esetben, ha nem történik Abu Dhabiban valami rendkívüli, aminek köszönhetően visszaszerzik ezt az összeget – ehhez egy 9. hely kellene abban az esetben, ha a Sauber nem szerez újabb pontot.

Mint Joe Saward rámutat elemzésében, így a pénzdíjakból nagyjából 27 millió dollár marad, a versenyzőktől pedig legjobb esetben is 20 milliót remélhetnek, amihez még némi szponzori pénz járulhat, viszont ez az összeg kevésnek tűnik ahhoz, hogy a Manor fenntartsa a fejlődést, s egy esetleges jó konstruktőri helyezéssel legalább megvédje ezt a 27 milliós pénzdíjat.

Stephen Fitzpatrick tulajdonos tehát nincs könnyű helyzetben, energiacége ráadásul nagyon erős versenytársakkal küzd a brit piacon, így aligha tud komolyabb összegeket „zsebből” beletolni a csapatba, ahogy azt tavaly megtette. Ráadásul ideje sincs igazán a Manorral foglalkozni, így összességében a legjobb megoldásnak az eladás tűnik, ha érkezik egy tőkeerős befektető.

manor_spa16_cs



Nos, úgy tűnik, hogy van is jelentkező, s Brazília előtt megkezdődtek a tárgyalások is, csakhogy Fitzpatrick túl magas árat kért – a hírek szerint közel kétszer akkorát, mint amennyit ígértek érte. A 10. hely elvesztése viszont valószínűleg jobb belátásra téríti, s az elsődleges cél inkább az lehet majd, hogy veszítsen az üzleten, amire viszont meg is van az esély. Könnyen lehet tehát, hogy a következő hetekben sokat beszélhetünk majd a Manor potenciális új tulajdonosáról...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: