DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Máris távozhat a McLaren F1-es csapatának vezére

Sajtóhírek szerint a wokingi F1-es alakulathoz szeptemberben csatlakozó Jost Capito már most búcsút inthet munkaadójának, ahol még el sem kezdte az érdemi munkát.

2016 januárjában vált ismertté, hogy a Volkswagen WRC-programját iránytó, és a Saubernél korábban F1-es tapasztalatot szerző Jost Capito a szezon közepén távozik a rali-világbajnokságból, hogy elfoglalja a McLaren F1-es csapatának vezérigazgatói posztját. A német szakember szeptember 1-ével állt munkába Wokingban, s mivel három-négy hónap alatt nem sok mindent tudott kezdeni a gárdával, tevékenységeinek eredménye 2017-ben látszott volna meg igazán. Nos, úgy tűnik, nem fog, mert az Autosport információ szerint Capito hamarosan távozhat McLarentől.



A csapattól nem érkezett hivatalos megerősítés, a lap azonban tudni véli, hogy a McLaren cégcsoport első embere, Ron Dennis novemberi távozásával – a brit hozta a csapathoz Capitót – a német széke igencsak megingott Wokingban, szerepét egyébként is a fölöslegesnek tartották a többségi tulajdonosok. Sokan már korábban kétsége vonták a szakember érkezésének jogosságát, hiszen úgy vélték, hogy a versenyigazgatói posztot betöltő Eric Boullier szerepében a McLarennek már megvan az embere az F1-es csapat irányítására.

Egy másik, párhuzamos változás is történt a McLaren háza táján: a brit Ekrem Sami igazgatói állása a McLaren Technology Group élén november 29-ével megszűnt, helyét pedig az a John Riches foglalja el, aki a McLaren egyik partnerénél, a londoni Withers ügyvédi irodánál dolgozott eddig. Sami mindazonáltal továbbra is a csapat tagja marad, mind a McLaren Marketing ügyvezető igazgatója. 

A McLaren cégcsoport nemrég új vezérigazgatót kapott az amerikai Zak Brown személyében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: