DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Így hasznosította Ricciardo Verstappen érkezését

Az ausztrál F1-es pilóta az idény során többször sem tudta felvenni a versenyt újonnan érkezett csapattársával, de visszatekintve el tudja mondani, hogy miben fejlődött a holland mellett.

Daniel Ricciardo korábban már elmondta, milyen érzés Verstappen csapattársának lenni, az Autosport által az idei év legjobb autóversenyzőjévé választott ausztrál most pedig azt mesélte el a lapnak, hogy mit tanult a hollandtól, és hogyan tudta érkezését a saját javára fordítani. „A legpozitívabb az volt, hogy beült az utóba és hopp! Nem keresett kifogásokat, csak tette a dolgát. Kapásból gyors tudott lenni, így amikor a másikra nézünk, már az idejét látjuk” – nyilatkozta Ricciardo. „Lehet, futsz egy remek kört, de ő is képes rá, viszont ha ő fut egy gyors kört, akkor én is utolérhetem. Folyamatosan hajtjuk egymást, így ha néhány kanyarban én vagyok a gyorsabb, néhányban pedig ő, és sikerül megfutnunk a másik idejét, akkor máris két tizeddel előrébb járunk.”



„Tudjuk, hogy remek körre van szükségünk ahhoz, hogy legyőzzük a másikat, ez pedig jelent némi nyomást, de hogy is mondjam, ez buzgóbbá, vagyis precízebbé tesz minket. Szerintem ez nagyon jó, hiszen semmi rossz sincs, ha a vezetési stílusok eltérnek egymástól, csak annyit mondtam, hogy nincs szüksége 10 körre ahhoz, hogy belejöjjön, és felvegye a tempót. Tudom, hogy ha átlagos napom van, akkor valószínűleg meg fogom előzni őt, de ugyanez igaz fordítva is, hiszen sokszor egy kevésbé erős körrel is előtte tudtam lenni.”

„Ezért mondtam azt, hogy korábban többször sem tudtam kihozni mindent a gyorskörömből, mert akkor meglátszott volna. Max el tudott volna kapni, én pedig arra gondolnék, hogy ’ott egy kicsit javulhattam volna, ez nem volt a legjobb’, és hasonlók. Persze rengeteg hely van még arra, hogy fejlődjek, de egyúttal boldog is vagyok, hiszen tudom, közben növekedés van. Bár nem volt tökéletes évem, szerintem nagyszerűen sikerült – az az igazság, hogy tökéletes nem lesz, egyre jobb viszont igen” – tette hozzá az ausztrál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: