DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Milyen az új Senna csapattársának lenni?

Daniel Ricciardo nem az a versenyző, akit zavar, hogy a kollégája az F1 ügyeletes szupertehetsége: sőt, ha őt kérdezik, azt hangoztatja, hogy Verstappen kétszer olyan jó, mint Senna…

Habár a számok alapján Daniel Ricciardo érte el a jobb eredményeket idén a Red Bull pilótái között – akkor is, ha azokat a versenyeket nem számítjuk, mikor még Danyiil Kvjat ült a másik autóban –, mégis csapattársa, Max Verstappen kapta a több dicséretet, különösen olyan versenyek után, mint a Spanyol vagy Brazil Nagydíj. Ricciardo utóbbi futammal kezdte gondolatmenetét, melynek hajrájában Verstappen a legjobb tízen kívülről zárkózott fel a dobogóra, teljesítményét pedig rögtön Ayrton Senna legemlékezetesebb esős versenyeihez hasonlították.



„Frusztrált voltam, tudtam, hogy az autóm jó, ezért bosszantó volt, hogy nem tudok teljesíteni az autóban, amely ezt lehetővé tette volna” – idézi az F1i.com Ricciardót, akit Verstappen szintén könnyedén maga mögött tudott az ominózus versenyen. „Ugyanakkor elismerem, hogy Max nagyszerű futamot teljesített. Meglehetősen nagy adag dicséretet kapott érte, mégis úgy érzem, bizonyos szempontból számomra ez jó dolog.”

„Minél többre tartják, annál jobb lesz nekem, ha jövőre újra meg tudom verni. Az engem sem tüntet fel rossz színben” – fejtette ki Ricciardo. „Ha mindenki arról beszélne, hogy vacak, és meg sem érdemli az ülést, akkor hiába győzném le, az nem vetne rám jó képet. Tehát ha engem kérdeznek, akkor azt mondom, hogy valószínűleg kétszer olyan jó, mint Senna…”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: