DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 16. vasárnap
F1

Alábecsülte az F1-et újoncként Wehrlein

Az általában magabiztosan nyilatkozó fiatal pilóta elismerte, nem számított rá, hogy ennyi mindent meg kell tanulnia első évében a királykategóriában. A Mercedes segítsége rengeteget jelentett.

Különös, hogy bemutatkozó szezonja során Pascal Wehrleint szinten egybehangzóan dicsérték: az ausztriai pontszerzés és a Manorral mutatott egyéb villanások mögött a jövő tehetségét látták, egy olyan pilóta első lépéseit, aki még sokra viheti. Ehhez képest előbb a Force India mellőzte őt Esteban Oconnal szemben, a világbajnok távozása után pedig sem a Mercedesnek, sem a Williamsnek nem kell. Ezzel egyidejűleg a versenyző kifelé sugallt képében is apró, de érezhető változás történt: a szezon közben rendszerint magabiztos nyilatkozatokat tett, nem volt igazán példa arra, hogy gyengeségekről beszéljen.



„Sokat tanultam a pályán, ugyanakkor nagyon sok mindent lehet megtanulni a pályán kívül is. Valószínűleg ezt alábecsültem” – vallotta be az Autosportnak Wehrlein, hogy nem minden alakult terveinek megfelelően 2016-ban. „Rengeteg pálya új volt számomra, a gumikat sem ismertem, sem a csapatot. Ezt mind meg kellett tanulnom. Az első és második év közti lépcső mindig a legnagyobb a pályafutásod folyamán. Abban 100 %-osan biztos vagyok, hogy a pályán minden jobban és könnyebben fog menni. Azon kívül pedig megpróbálok többet tenni, és szerintem tudok is majd fejlődni.”

A sportágba a DTM bajnokaként érkezett Wehrlein hozzátette, a Mercedes segítsége nagyon sokat hozzátett a tanulási folyamathoz, és a hatását a következő szezonban is érezni fogja: „Továbbra is rengeteg támogatást nyújtanak, amiért nagyon hálás vagyok. Hálás vagyok az idei lehetőségért is a Manorral, csakúgy, mint a Pirelli-tesztekért. Jó érzés látni, hogy a Mercedes ennyire bízik bennem. Igyekszem ezt meghálálni” – mondta a fiatal német pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: