DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 21. szombat
F1

Hamilton: Jöhet Sebastian, jöhet Fernando

A háromszoros F1-es világbajnok örömmel összecsapna bármilyen csapattárssal – a Mercedesnek mégis azt javasolja, ne válasszanak topversenyzőt, mert megmérgezheti a csapat légkörét.

Bevált, akár világbajnoki címekkel rendelkező versenyzőt csábítsanak át, vagy ígéretes, de nagycsapatban még kipróbálatlan versenyzőnek adjanak esélyt? Ez a Nico Rosberg utódját kereső Mercedes dilemmája. Fernando Alonsót a jövő évi ülésben képzelték el sokan – habár a spanyol azóta kijelentette, csak a McLaren érdekli –, a frissebb spekuláció szerint pedig 2018-ra Sebastian Vettelt próbálhatja megszerezni a csapat. Lewis Hamilton arról beszélt, nem feltétlenül jó az istállónak, ha két nagyágyút ereszt össze.

„Nemrég azt mondtam, és online meg is jelent, hogy ’Lewist nem érdekli, ki lesz a csapattársa.’ Ezt kissé kiragadták a szövegkörnyezetéből. Igenis fontos, ki ül a csapat másik autójában, fontos a csapat morálja miatt” – mondta Hamilton a Channel 4 csatornának adott interjúban. „Láttunk már olyan csapatokat, melyeket megmérgezett az ellenségeskedés a versenyzők között. Nekem is voltak tapasztalataim a múltban, melyek alapján azt tanácsolnám a csapatnak, ne, ezt ne tegyék.”



„De ne értsenek félre, én bárkivel meg fogok mérkőzni” – hangsúlyozta a brit, hogy ő nem riad vissza senkitől, a Mercedesnek azonban más érdekeket is szem előtt kell tartania. „Végső soron ők döntenek, és bárkit mellém ültethetnek, jöhet Sebastian, jöhet Fernando, jöhet akárki, akit akarnak. Versenyeztem Fernandóval az első évemben, és legyőztem őt, ezért nincs semmi okom miatta aggódni. Boldogan versenyzem bármelyikük ellen… De ha azt nézzük, mi a legjobb a csapat számára, akkor talán nem ez az elképzelés az.”

Hamilton hozzátette, a véleményét kikérik, de nem lesz szava a döntésben, kit választ a csapat: „Nincs beleszólásom. A szerződésemben az szerepel, hogy ha mondjuk már csak öt jelöltjük maradt, tehát van egy rövid névsoruk, akkor – a szerződés alapján – meg kell beszélniük velem. De azt nem mondhatom meg, hogy ki legyen az.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: