DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 7. hétfő
F1

Rosberg: Wolff rögtön elfogadta, de Lauda…

A visszavonuló világbajnok tisztában volt vele, hogy döntésével nehéz helyzetbe sodorja a Mercedest – azt is hozzátette, hogy főnökei közül Niki Lauda emésztette meg nehezebben a hírt.

Nem könnyű a Mercedes helyzete, melyben világbajnoka, Nico Rosberg váratlan távozásával találta magát: hiába álmodik a mezőny többsége arról, hogy a németek F1-es gépét vezesse, mégis nehezen találnak megfelelő utódot, hiszen minden versenyképes pilóta megkötötte már 2017-es szerződését – sajtóhírek szerint a Williams is megtagadta tőlük Valtteri Bottas elengedését, hiába adnának kedvezményeket a csapat motorjaira. Rosberg számított rá, hogy a Mercedesnek ilyen jellegű gondjai lesznek.

„Tudtam, hogy a döntéssel nehéz helyzetbe sodrom a Mercedest” – magyarázta a versenyző a francia Canal Plusnak, rámutatva, hogy nem csak a döntés okozott dilemmát neki, hanem a csapatra gyakorolt következmények miatt is aggályai voltak. Hozzátette, hogy két főnöke másként fogadta a hírt: „Toto (Wolff) azonnal megértő volt, de Nikinek (Lauda) kicsit több ideig tartott.”



A csapat elnöki pozícióját betöltő Niki Lauda nyilvánosan sem hallgatta el, nem ért egyet a versenyző döntésével. „Ami a leginkább idegesít, hogy Nico most azt mondja, folytatta volna a versenyzést, ha nem nyeri meg a világbajnokságot. Legalább említhette volna ezt, amikor aláírta a szerződést. Most teljesen ostobának tűnünk” – mondta korábban az osztrák. Megjegyzéseit megelégelve még Rosberg is visszaszólt neki, megjegyezve, hogy az osztrák 1979-ben a szezon közben fordított hátat a csapatának, úgy vonult vissza.

A számítások szerint Rosberg világbajnokként 50 millió eurót kereshetett volna kétéves szerződésével, a német azonban cseppet sem bánja a rengeteg bevétel kiesését: „Szerencsés helyzetben vagyok, köszönhetően annak, hogy meg tudtam élni a versenyzésből. Tudom, hogy kiváltságos vagyok, és alighanem ez az, ami lehetővé tette, hogy így döntsek. A pénz. amit megkereshettem volna, nem tett volna boldogabbá” – magyarázta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: