DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. június 1. csütörtök
F1

Rosberg: Furcsa lesz véget vetni ennek

Az F1 újdonsült világbajnoka elmesélte, hogy bár most dübörög benne az adrenalin a vb-cím megszerzése óta, nem lesz könnyű megállni, és megpihennie karácsony előtt.

Nico Rosbergnek az Abu Dhabi Nagydíjjal korántsem ért véget a 2016-os szezon. Sőt, bizonyos szempontból egy egészen új feladatot teljesít a karácsony előtti hetekben: díjátadóról díjátadóra jár, országról országra és városról városra viszi magával a bajnoki címért kapott trófeát. Legutóbb Párizsban járt, ahol a Canal Plus-nek adott interjújában elmondta, hogy mit gondol szerződése felbontásáról, amely miatt 50 millió eurótól esett el, de természetesen felvetették neki utódlásának kérdését is.A német pilóta nemrég Pascal Wehrlein szerződését támogatta, de ugyanilyen jó véleménnyel van az ülésére legnagyobb esélyes Valtteri Bottasról is. „Nem tudom, ki jön majd a helyemre, egyet viszont igen: Valtteri Bottas és Pascal Wehrlein is nagyon kivételes pilóta” – mondta Rosberg, majd kitért saját jövőre is: „Jacques (Villeneuve) egyszer azt mondta nekem, hogy addig folytassam, amíg csak lehet, de nem hallgattam rá, és örülök, hogy így döntöttem.” A német azonban nem áll meg, bár lassan turnéja végéhez közeledik: „Minden nap más országban voltam, de december 20-án véget ér, akkor már szabad leszek. A túrám alatt a bajnoki címre gondolok, nem a visszavonulásra. Egy héttel később viszont lehet, hogy furcsa lesz abbahagyni.”

Visszavonulásával Rosberg és Hamilton kapcsolata is más irányt vehet – nemrég úgy fogalmazott, hogy már nevetni is tudnak egymással. „Úgy érzem, mintha mindig Lewis ellen versenyeztem volna, ő pedig egy kicsit mindig jobb volt nálam – ezért különös íze van, hogy előtte szereztem meg a bajnoki címet. Egyik Lewisszal folytatott vitánknak sincs hatása a visszavonulásomra – még az is lehet, hogy támogatni fogom őt a jövőben. Ha nyolc alkalommal lesz bajnok, az tovább emeli idei győzelmem értékét” – tette hozzá a német.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: