DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 8. kedd
F1

Horner: Több kellene az idei Brazil Nagydíjból

Christian Horner szerint az F1-nek az elmúlt három év után már nagy szüksége van a kiszámíthatatlan futamokra, és reményei szerint az új szabályok segítenek majd szorosabbá tenni a küzdelmet, kiemelve a pilóták képességeit.

Egyesek furcsállják, hogy éppen az a Horner papol leggyakrabban a versenyek egyhangúságáról, akinek csapata, a Red Bull éppen a Mercedes előtti időszakot uralta, de a brit vezető igyekszik hangsúlyozni, hogy a Red Bull-dominancia koránt sem volt ilyen nyomasztó.  

„Senki sem élvezi, ha valaki sorozatosan nyer. Minket is támadtak emiatt a négy éven át tartó sikersorozatunk alatt. Ám azon évek egyikében az első hét verseny hét különböző futamgyőztest hozott, két szezonban pedig a legvégsőkig nyitott maradt a bajnoki csata. És mindig harcban álltunk a Ferrarival, a McLarennel, vagy a vége felé a Mercedesszel. Szóval nekünk jóval több kihívónk akadt” - mutatott rá.

interlagos-2016



„Nézzük csak meg, hogy milyen reakciókat kapott a brazíliai futam, amiről az emberek még hetekkel később is beszéltek - nem is említve a rajongók helyszíni reakcióit. Ez mutatja, hogy valójában mire is képes az F1. Több ahhoz hasonló hétvégét kellene produkálnunk az év folyamán. Azt hiszem, a sportnak már nagyon hiányzik az a fajta versengés, amikor 3-6 versenyző érkezik győzelmi esélyekkel egy hétvégére.”

Horner szerint jövőre már csak azáltal is biztosan jobbá válik a Formula-1, hogy az autók gyorsabbak és nehezebben vezethetők lesznek, és ehhez még bónuszként jöhet hozzá, ha átrendeződik az erősorrend.

„A szabályváltozás fel fogja kavarni a dolgokat egy kicsit, és persze biztos vagyok benne, hogy Toto legszívesebben még öt évre befagyasztotta volna a fejlesztéseket. De ez a változás most nagy lehetőséget kínál számunkra” - bizakodott a csapatvezető.

„Az autókat megerőltetőbb, nagyobb kihívás lesz majd vezetni, ami jobban különbséget tesz a versenyzők között, mint azt mostanság láthattuk. A bátrabbak jobban fognak járni, és az egészet nézni is élvezetes lesz, hiszen az autók tényleg nem akármilyen látványt jelentenek majd a megnövekedő kanyarsebességekkel.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: