DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 8. kedd
F1

Fiatalok egymás között: Ocon elmondta a véleményét Strollról

Mindketten bajnokok voltak a Forma-3-as Európa-bajnokságban, ezért nagyjából azonos háttérrel kezdhetik meg első teljes szezonjukat az F1-ben jövőre.

2016-ban tömve lesz ifjoncokkal az F1: egy 20, egy 19, és egy 18 éves pilóta is harcba szállhat egymással a Forma-1-ben, akikben ráadásul az is közös, hogy az F3-ban kezdték megalapozni karrierjüket: Max Verstappen az idei szezonban már bizonyított, a 2014-es Európa-bajnok Esteban Ocon viszont szezon közepén érkezett a mezőny egyik legkisebb istállójához, a Manorhoz, így nem sok alkalma adódott megmutatni tehetségét. Amíg Verstappen marad a Red Bullnál, Oconra máris lecsapott a Force India, legfiatalabb társuk, az F3-as Eb idei bajnoka pedig szintén komoly hírnévnek örvendő alakulatnál, a Williamsnél kezdheti meg F1-es karrierjét.



Ocon többször elmondta már, hogy két évvel ezelőtt felül tudta múlni Max Verstappent az F3-ban, ezért alig várja, hogy egyenlő feltételek mellett szállhassanak harcba egymással. Stroll-lal azonban más a helyzet, hiszen győzelme után Ocon a GP3-ba távozott 2015 elején, akkor, amikor a kanadai megkezdte első szezonját a Forma-3-ban. A francia pilóta úgy véli, hogy Stroll eleget tett azért, hogy az F1-be kerüljön, mindemellett nagyra értékeli a Felipe Massa helyére érkező versenyzőt. „Nagyserű munkát végzett az F3-ban” – idézte Ocont a PlanetF1. „Igaz, nem tudott nyerni az első évében, de megtette azt a másodikban, immáron nagyobb tapasztalattal a háta mögött. Biztos vagyok benne, hogy sokat fog vezetni a tél folyamán, ezért készen fog állni.”

 

Magával összehasonlítva Ocon elmondta, hogy bár már 2015 végén késznek érezte magát az F1-re, miután megnyerte a GP3-at, de nagyon hasznosak volt számára azok a tesztek, melyeket idén a Mercedesszel és a Renault-val hajthatott végre. „Úgy vélem, nekem is megvolt a kellő tapasztalatom, hiszen az F3 után egyből F1-es gépet is tesztelhettem. Szerintem feljebb léphettem volna, de jó volt több tapasztalatot szerezni, megtapasztalni más dolgokat is, így még készebbnek lenni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: