DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 13. hétfő
F1

„Sz*r érzés ilyen balesetekbe keveredni”

A Force Indiától a Renault F1-es csapatához távozó Nico Hülkenberg többször is belekeveredett rajtnál kialakult csetepatékba, amelyekről úgy érzi, hogy nem az ő hibája volt.

Idén sem sikerült az a német pilóta számára, amely a csapattársának két alkalommal is: Hülkenberg neve mellett továbbra is nulla szerepel a dobogós helyek számát illetően – legjobbja egy negyedik pozíció volt 2016-ban, hazai versenyén, Hockenheimben. Ezen felül a jövőre Renault-nál versenyző pilóta versenytempóban sem tudta felvenni a kesztyűt Sergio Perezzel szemben, mégis úgy érzi, kiegyensúlyozott évadon van túl. „Minden rendben volt” – idézte Hülkenberget a Motorsport-Total.com, akiről nemrég eddigi csapata vicces tanácsokkal látta el jövőbeli alakulatát.



„Úgy vágtunk neki a szezonnak, hogy az autó nem volt versenyképes, de aztán sikerült gyorsan túllendülni a problémán. Majd az év közepén is volt egy kisebb hullámvölgyünk, amikor egyszer sem találtuk a megfelelő beállítást, így nem igazán éreztem magam kényelmesen az autóban.” Hülkenberg hozzáteszi, hogy leginkább türelmének köszönhetően tudott keresztüllendülni az ilyen időszakokon. „Ha a dolgok nem a saját szád íze szerint alakulnak, vagy kényelmetlenül érzed magad, az meglátszik” – mondta a német. „Ez különösen akkor szembetűnő, amikor több versenyen keresztül tart ez az állapot, a mérnökök pedig nem tudnak segíteni neked.”

Több alkalommal is rajta kívül álló nehézségek hátráltatták Hülkenberget, és azt a néhány rajbalesetet, amelybe belekeveredett a szezon folyamán – például Oroszországban, Szingapúrban, és az USA-ban –, igencsak nehezére esett feldolgozni. „Monacóban elrontottuk a stratégiát, és el kellett fogadnunk az eredményt, Brazíliában pedig egyszerűen pechünk volt. Ami pedig a rajtbaleseteket illeti, szar érzés volt, hiszen ilyenkor az a véleményed, hogy nem a te hibádból történtek.” A német pilóta azonban összességében elégedett azzal, amit idén elért csapatával együtt. „Nagyszerű fejlődésen mentünk keresztül. Amikor visszatekintek arra, hogy milyen volt a csapat 2011-ben, és milyen most, büszkeség tölt el.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: