DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Szenvedhetnek a pilóták az F1-es teszteken

Sergio Perez, a Force India mexikói F1-es pilótája figyelmeztet: több hónap szünet után beülni a jövő évi, gyorsabb autókba finoman szólva sem lesz gyerekjáték a mezőny számára.

Sergio Perez, a Force India mexikói Formula-1-es pilótája szerint borzasztóan nehéz lesz majd a mezőny számára a 2017-es autók tesztelése. A jövő évi technikákat jóval nehezebb lesz vezetni fizikálisan, hiszen sokkal nagyobb leszorítóerőt és kanyarsebességet produkálnak majd. A több hónapos szünet után február 27-én, Barcelonában tesztelhetnek majd a csapatok, méghozzá rögtön rengeteg kört, hiszen a megbízhatósággal kapcsolatos kérdőjelek csak úgy egyenesedhetnek ki.

"Biztos vagyok benne, hogy amint elkezdjük a teszteket, mindannyian össze leszünk törve" - nyilatkozta erről Perez az Autosportnak. "Amikor megállsz és hónapokon keresztül nem ülsz az autóban nagyon nehéz egy gépen vagy bármin szimulálni azt az erőhatást az edzés során, ami az autóban ér majd."

perez-forceindia-spa-2016



"Minden alkalommal, amikor visszaülünk, a nyakunk erősen megérzi ezt. Most, hogy az autók is gyorsabbak lesznek, biztos, hogy mindenki panaszkodni fog majd a nyakfájdalmakra - persze mindez rendben lesz már a szezonnyitón, Melbourne-ben" - tekintett előre a mexikói pilóta.

Perez egyébként valamit már látott jövő évi munkaeszközéből és bár nagyon tetszik neki, abban nem biztos, hogy a show-t mennyire pörgetik majd fel ezek az autók. "Nagyon menő, ahogy kinéznek. A látvány miatt viszont kicsit aggódom, amiatt, hogy hogyan alakulnak majd a versenyek és hogy mennyire lesz nehéz követni az autókat."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: