DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 22. szerda
F1

Nem mindenki bírja a Force India légkörét

Bob Fernley szerint nem való mindenkinek a konstruktőri negyedik helyet megszerző F1-es istállónál való munka, de Vijay Mallya tulajdonos nagyobb elismerést érdemel az eredmények miatt.

Története legjobb eredményét érte el a Force India a 2016-os szezonban, hiszen a konstruktőri negyedik helyen zárt - az istálló tudatos és alapos munkával küzdötte fel magát a középmezőny elejére az évek során. Bob Fernley csapatvezető szerint ebben óriási szerepe van a tulajdonosnak, Vijay Mallyának, aki nem feltétlenül kapja meg a neki járó elismerést.

"Vijay jövőre már tíz éve lesz a Formula-1-ben, ezt pedig sok hozzá hasonló csapattulajdonos nem mondhatja el magáról" - méltatta Mallyát Fernley az Autosport kérdésére. "Ez alapvető ahhoz, hogy a csapat ilyen fejlődésen mehessen keresztül. Nem hinném, hogy ez varázslat, egyszerűen csak megvan a folyamatosság, odafigyel a részletekre és jó embereket alkalmaz."

perez-hülkenberg-forceindia-2016



A konstruktőri negyedik hely megszerzése anyagilag is jól jött a csapatnak, de Fernley szerint morálisan is komoly lökést ad. "Ez visszaigazolja azt a munkát, amit az elmúlt három-négy évben végzett a csapat. Sose becsüld alá a lelkesedést, ez segíteni fog a következő szintre lépni. Jó dolog az extra anyagi támogatás, de ez mellékes a 2017-re meglévő lelkesedéshez képest."

Fernley arról is bsezélt, hogy nem mindig könnyű a Force Indiánál dolgozni és nem is való mindenkinek ez a csapat. "Gyakran jönnek emberek azt hangoztatva, hogy ezt a felelősséget akarják és mi meg is adjuk nekik, mert ez arról szól, hogy csapatként működjünk. Azonban a felelősség számkéréssel is párosul és ezt sok ember már nem szeretné, itt erős karakternek kell lenni."

"Itt kiderülnek a gyengeségek, amelyeket egy nagyobb szervezet képes elfedni. Olyan embereink vannak, akik nyíltan szeretnének teljesíteni és fejlődni, akik készek a felelősséggel járó kockázatvállalásra. Ez is része annak az útnak, amelyen a Force India eljutott idáig."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: