DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

2018-ban újra Francia Nagydíjat tarthatnak

Az F1-es sajtóban megjelent hírek szerint futamrendezésre készül a Paul Ricard versenypálya: összehívtak egy sajtótájékoztatót, melyen bemutatják az utoljára 2008-ban megtartott nagydíj terveit.

 A királykategória versenynaptárában rendszeresen a nagy múltú események helye inog – gondoljunk az Olasz, Brazil vagy Német Nagydíjakra –, ezért üdítő azt látni, hogy a jelek szerint épp egy klasszikus helyszín térhet vissza tíz év szünet után. A Europe 1 számolt be elsőként arról, hogy a versenyt a Paul Ricard pályán tarthatják meg a helyi hatóságok támogatásával, ahol több Pirelli-tesztre került sor idén.



A hírek szerint a szerződés öt évre szólna 2018 és 2022 között. Hivatalos megerősítésre eddig nem került sor, de kitűztek egy sajtótájékoztatót hétfőre a francia autóklub párizsi székhelyére, ahol a várakozások szerint az illetékesek bemutatják a Francia Nagydíj terveit.

Franciaországban rendezték meg az autósport-történelem első nagydíját 1906-ban, és a verseny szerepelt az első Formula-1-es szezonban is 1950-ben. 2008-ig csupán egyszer maradt el, az utolsó két évtizedben Magny-Cours volt a házigazda, de előtte a Paul Ricardon tartották. A Le Castellet-i pálya 14-szer rendezett Francia Nagydíjat. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: