DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Verstappen elégedett az óriási felzárkózással

A Red Bull F1-es versenyzője szerint az egykiállásos stratégia volt a legjobb, amit tehettek a verseny eleji megforgása után, s úgy érzi, a negyedik hellyel kihozták a maximumot a mai futamból.

Max Verstappen a hatodik rajthelyről várhatta a piros lámpák kialvását a Formula-1-es idényzáró Abu Dhabi Nagydíjon, s nyilván dobogós reményekkel gördült pályára. Úgy tűnt azonban, hogy már az első kanyarban szertefoszlanak az esélyei egy jó eredményre, Nico Hülkenberg ugyanis jobban indult a szuperlágy gumikon induló hollandnál, akivel összeértek, a Red Bull pedig megforgott, így a 19 éves pilóta a mezőny végéről kezdhette meg a felzárkózást.

Ami aztán kifejezetten jól sikerült neki: köszönhetően Lewis Hamilton taktikázásának is Verstappen egy ideig a második helyen haladt, majd egy kiállásból oldották meg a távot, s amíg Sebastian Vettel nem előzte meg a frissebb és lágyabb gumikon, addig dobogós helyen haladt. Végül negyedik lett, ám így sem volt csalódott a leintést követően:

verstappen-redbull-abudhabi-1



„Nagyon elégedett vagyok. Úgy értem, azok után, hogy utolsó voltam az 1-es kanyart követően, a visszazárkózásom és az egykiállásos taktika a legjobb, amit elérhettünk” – vélekedett Verstappen, akit a GPUpdate.net idéz. „Az teljesen normális, hogy azok, akik kétszer cseréltek kereket, tudják, hogy jobb állapotban vannak az abroncsaik, így jobban is tudnak téged támadni. Ez történt Seb esetében is, de úgy vélem, igen jó versenyt futottunk.”

A pontversenyben ötödikként záró holland egyébként nem neheztel Hülkenbergre a start utáni incidensért: „Nico nagyon jól kapta el a rajtot, és szerintem nem számított arra, hogy félig még mellette leszek. Szóval alapból a szokásos módon vette be a kanyart, én meg már nem tudtam hova menni, de úgy gondolom, ez tipikus versenybaleset volt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: