DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 26. szerda
F1

Eljutott az év mélypontjára a Toro Rosso

Carlos Sainz szerint az idei szezon legrosszabb hétvégéjét teljesíti a csapat és holnap már csak megpróbálják jól érezni magukat - nem ilyen lezárásban reménykedett

Szörnyű teljesítményt nyújtott a Toro Rosso az Abu Dhabi Nagydíj időmérőjén, miután a szabadedzések során is csak szenvedett Carlos Sainz, illetve Danyiil Kvjat is. Az istálló a két pénteki gyakorlás után felfüggesztést cserélt az autókban, emiatt mindkét pilóta a bokszban töltötte a harmadik szabadedzést - ennek ellenére egyikük sem jutott be a Q2-be az időmérőn.

kvjat-toro-2016



"Egész hétvége során problémákkal küzdöttünk, nem tudtunk annyi kört megtenni a szabadedzések során, mint amennyit akartunk és felkészületlenül érkeztünk meg az időmérőre. Ahogy az általában megtörténik, amikor nem töltesz elég időt a pályán, gyengélkedtünk" - mondta a spanyol versenyző.

"Eddig szörnyű számunkra ez a hétvége. Remélem, hogy holnap javulnak a dolgok, de egyelőre ez a szezon legrosszabb versenyhétvégéje" - tette hozzá Sainz. Szerinte egyébként túl sok okuk nincs reménykedni, amit sajnál, mert nagyon nem ilyen szezonzárót várt.

"Nem vagyunk gyorsak, úgyhogy próbálunk majd szórakozni. Ha a legtöbb, amit elérhetünk a tizenhatodik hely, akkor megpróbáljuk azt elérni, de nem így akartam befejezni ezt az évet."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: