DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Raikkönen jobb évet futott, de nem elégedett

A finn F1-es világbajnok szerint nehéz megmondani, hogy mi fog történni hétvégén, de szeretne a dobogóért harcolni - hiába teljesített jobban idén, nem lehet elégedett a szezonnal.

Hétvégén Abu Dhabiban zárul le a Formula-1 2016-os szezonja és elmondhatjuk, hogy Kimi Raikkönen kategóriákat javult a tavalyi, különösen a tavalyelőtti formájához képest. 2007 világbajnoka tartotta a lépést Sebastian Vettellel, négyszer állhatott fel a dobogóra, egyszer övé volt a leggyorsabb kör és eddig huszonnyolc ponttal gyűjtött többet, mint 2015-ben.

"Abu Dhabi az idei szezon utolsó futama és nehéz megmondani, hogy hogyan is fog alakulni a hétvége. Voltak erős pillanataink, mint például az előző versenyen, de voltak kevésbé erősek is. Szóval csak azt ígérhetjük meg, hogy a tőlünk telhető legjobbat fogjuk nyújtani és remélhetőleg harcolhatunk a dobogóért" - beszélt a záró futamról a finn, aki korábban azt is elmondta, hogy nagyon nehéz lesz előzni ezen a pályán.

kimiraikkönen-ferrari-mexikó-2016



"Ha a szezon egészét nézzük, akkor nem lehetünk elégedettek: a lehető legtöbbet hoztuk ki magunkból és ez egyértelműen nem volt elég jó. Nem értük el azokat az eredményeket, amelyeket a Ferrarival akartunk. A jó az, hogy nagyszerű emberek dolgoznak a csapatnál, akik jól működnek együtt és fejlődünk" - tekintett végig az idei éven a korábbi világbajnok.

"Személy szerint az én évem egy kicsit jobb volt, mint az előző, de ugyanannyira szenvedtem, mint a csapat, amikor nem nyertünk versenyeket és nem tudtunk harcolni a világbajnoki címért. Továbbra is keményen kell dolgozunk és javulnunk" - tette hozzá Raikkönen.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: