DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Jövőre topcsapattá válhat a Force India?

Sergio Perez, a Force India mexikói pilótája szerint az F1-es istálló jövőre kihívó lehet a nagy csapatok számára is és harcolhat a legjobb háromban - feltéve, hogy folytatja a fejlődést.

Abu Dhabiban felteheti a pontot az i-re és története legjobb eredményét érheti el a Force India, hiszen az istálló a konstruktőri negyedik helyet szerezheti meg - méghozzá jó eséllyel, innen már hatalmas bravúr kellene a Williamstől, hogy átvegye ezt a pozíciót. Hosszas huzavona után végül maradt a csapatnál 2017-re is Sergio Perez, aki szerint jövőre még ennél is előrébb léphetnek.

"Az előrelépésre a legjobb esélyünk a jövő évi szabályváltozás, megpróbálhatunk a legjobb három köré férkőzni az idény végére" - mondta a mexikói 2017-ről. "Minden évben lépünk előre, jó emberek dolgoznak a csapatnál, látom a potenciált. A költségvetés is rendben van a következő évre a fejlesztésekhez. Nem vagyunk olyan helyzetben, mint a nagy csapatok, de ha jól tesszünk a dolgunkat, egyértelműen ott lehetünk a top háromban."

perez-forceindia-spa-2016



Az biztos, hogy a Force India minden fejlesztésének "ülni kell", mert a nagy csapatok folyamatosan hozni fogják a frissítéseket, ahogy haladunk előre - hiszen az új szabályok miatt valószínűleg rohamosan fejlődni fognak az autók. Éppen ezért minden lépéssel jó irányba kell haladnia annak, aki tartani akarja a tempót.

"Kis csapat vagyunk, úgyhogy biztosnak kell lennünk abban, hogy jó dolgot csinálunk. Megmutattuk, hogy idén jól tettük a dolgunk, de az a fontos, hogy van potenciál az autóban és az, hogy ebből az év során ki kell hozni a maximumot" - mondta erről Perez. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: