DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

Button: Ha Hamilton fizet, nekimegyek Rosbergnek

A feltehetőleg utolsó F1-es versenyére készülő Jenson Button szerint honfitársa van olyan gazdag, hogy megengedhetné magának ezt a bajnoki címről döntő Abu Dhabi Nagydíjon - persze nem annyira kell komolyabb venni szavait.

Emlékezetes pályafutás zárul le a hétvégén Abu Dhabiban: Jenson Button 17 évnyi versenyzés után int búcsút az F1-nek. Egyelőre a következő év kihagyásáról van szó, de szinte biztosra vehető, hogy a brit pilótát az öbölállamban láthatjuk utoljára versenyhétvége keretein belül. Ahogyan azonban korábban is előfordult, utolsó futamától nagyobb durranás a világbajnoki címért zajló küzdelem Nico Rosberg és Lewis Hamilton között. Mivel honfi- és egykori csapattársáról van szó, a brit feltehetőleg a háromszoros világbajnoknak drukkol majd Abu Dhabiban, de azt sem zárja ki, hogy ő lesz, aki majd eldönti a titulus sorsát - persze a tőle megszokott szarkazmussal megfűszerezve.



A GQ magazin által készített interjújában a brit pilótának feltették a kérdést, hogy mi lesz, ha Nico Rosberg szerzi meg a világbajnoki címet, amire ő a következő választ adta: „Hacsak egyikünk neki nem megy majd” - mondta a brit viccesen. „Úgy értem, Lewis nagyon gazdag, sok pénze van, magángéppel utazik mindenhová, így biztosan megengedheti magának, hogy fizessen nekem érte. Az egyetlen lehetőség akkor lesz erre, ha Nico leköröz majd engem, mert nem vagyunk eléggé gyorsak hozzá. Egyébként minden ajánlatra nyitott vagyok, és különben is, visszavonulok... bocsánat, csak kihagyásról van szó.”

Kicsit komolyabbra fordítva a szót, Button elárulta, hogy ki volt a kedvenc csapattársa. „Rubens Barrichello. Négy évet töltöttünk együtt és több nehéz időszakon is keresztülmentünk. Arra gondolok, amikor egy ponton a csapatunk már nem létezett többé 2008 végén. 2009-ben viszont nagyon különleges volt, ahogyan együtt versenyeztünk a Brawnnál. Az autó beállítása kapcsán is ő volt a legjobb. Fernando is jó, de Rubens egészen más szintet képviselt. Hogy kontextusba kerüljön az egész, csak emlékezzünk vissza arra, hogy Michael Schumacher milyen sokáig akarta őt maga mellett tudni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: