DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Állami támogatást kap a Hungaroring

A magyar F1-es versenypálya zajcsökkentés és az FIA előírásainak megfelelő fejlesztések céljából egyszeri támogatást kapott a 2016-os magyar költségvetésből – írta a Magyar Közlöny.

A kormány döntött arról, hogy 680 millió forintot csoportosít át a Hungaroring Zrt.-nek. A mogyoródi versenypálya az összeget zajvédelmi beruházásokra, valamint a Nemzetközi Automobil Szövetség által előírt műszaki átalakításokra fogja fordítani. Emellett a pályán található vezetéstechnikai központból vásárolnak 50 %-os részesedést az egyszeri támogatásból.



Megkérdeztük a Hungaroringet, mit jelentenek pontosan a zajvédelmi beruházások és az FIA által előírt feladatok, melyre Gazsi Júlia, a részvénytársaság vezérigazgató-helyettese az alábbiakat válaszolta:

„A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) illetékese minden évben pályainspekciót tart a Hungaroringen, amelyről jegyzőkönyv készül, és az ebben foglalt kéréseket hajtjuk végre. Ezek elsősorban a pálya biztonságát növelő intézkedések, amelyek értelmében folytatjuk a több évre ütemezett törmelékfogó kerítés építését, a szezon befejezésével rendbe tesszük a kanyarokat és bukótereket, ezzel is készülve a következő idényre.”

Ami a zajártalmat illeti: „A Hungaroring életében és működésében nagyon fontos esemény, hogy sok év után kaptunk forrást arra, hogy cselekedjünk a zajártalom csökkentése ügyében. A most megítélt forrásból a környezetvédelmi hatósággal egyeztetve megvalósítjuk azokat a zajintézkedéssel kapcsolatos feladatokat, amelyeket kiszabtak ránk a lakosság terheinek csökkentése érdekében. Ez a gyakorlatban zajvédő erdő telepítését és egy zajmonitoring rendszer kiépítését jelenti. A monitoring rendszer kialakításának tervezését és kivitelezését egy állami szakértő cég bevonásával valósítjuk meg, amely a megítélt forrás birtokában meg tudja kezdeni a munkát. A tervezés és a kivitelezés 2017-ben lezajlik majd” – mondta a vezérigazgató-helyettes.

 

A teljes 1657/2016. számú kormányhatározat a Magyar Közlönyből:

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: