DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 30. hétfő
F1

Button is elindulhat Le Mans-i 24 óráson?

2009 világbajnoka valószínűleg utolsó F1-es futamára készül, de ezzel nincs problémája - szerinte érdekes lesz a háttérbe húzódni és segíteni a McLarent 2017-ben.

Utolsó Formula-1-es versenyére készül Jenson Button Abu Dhabiban, legalábbis egyelőre - ő maga és a McLaren is ragaszkodik ahhoz az állításhoz, hogy csak pihenőre vonul és ha kell, 2018-ban visszatérhet. 2009 világbajnoka a háttérbe húzódik a következő szezonban, de a versenyzéstől sem szeretne teljesen elszakadni.

"Ott leszek a versenyeken jövőre is, de sok időt fogok eltölteni a McLaren technológiai központjában és a szimulátorban. Kívülről szeretném segíteni az autó fejlesztését és szerintem érdekes lesz hátrébb lépni, megnézni, hogy mit hagytam figyelmen kívül az évek során. Biztosan lesznek dolgok, amiket tanulhatok és használhatom 2018-ban" - magyarázta Button az Autosportnak.

button-mclaren-2016_1



"Jelen pillanatban szabadidőre van szükségem, arra, hogy a családommal és a barátaimmal legyek. Ezen felül triatlonozni fogok és valószínűleg jobb fizikai állapotban leszek 2018-ra, mint amilyenben most vagyok" - tette hozzá, majd beszélt arról is, hogy szeretne-e indulni egyszer Le Mans-ban.

"Szeretem a bajtársiasságot, a csapatmunkát és a szenvedélyt és Le Mans-ban mindegy, hogy nyersz vagy nem, mindenképp ünnepelsz, ha célba érsz. Érdekel a dolog és ha elérhető lesz egy jó csapat egy jó szituációban, akkor indulnék is, de ez nem a következő két évben fog megtörténni".

"Ha ez lesz az utolsó Formula-1-es futamom, akkor ez lesz, nincs vele problémám. Sok barátom és a családom is ott lesz, hogy ünnepelje az utolsó futamomat 2016-ban és valószínűleg ebben a sportban, úgyhogy különleges helyzet lesz majd" - tekintett előre a hétvégi versenyre a brit pilóta.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: