DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ezért jó választás Magnussen a Haas számára

Romain Grosjean nagyon örül, hogy a dánt szerződtették le mellé a 2017-es Formula-1-es szezonra: a francia szerint új kollégája értékesnek bizonyulhat az amerikai istálló jövője szempontjából.

A Haas F1 Team idén csatlakozott a Formula-1-es mezőnyhöz, ahol Romain Grosjeannal és Esteban Gutierrezzel próbáltak szerencsét. Bár többször is kifakadt az autó különböző problémái miatt, alapvetően a francia versenyző eredményeire támaszkodhatott az újonc alakulat: az év elején több meglepően erős teljesítményt is fel tudott mutatni, s a mai napig is csak ő szerzett pontot kettejük közül.

Nem meglepő, hogy a Haas végül meg is tartotta Grosjeant, mellé viszont a Renault-tól érkező Kevin Magnussent szerződtették a 2017-es évadra. A francia szerint új kollégája segíthet elérni, hogy az amerikai istálló megszilárdítsa helyét a középmezőnyben – azt is elárulta, miért:

grosjean-magnussen-dppi



„Komoly tapasztalattal rendelkezik a McLarenről és idén a Renault-ról is. Utóbbiak sokat fejlődtek szervezés szintjén, szóval érdekes lesz látni ezzel kapcsolatban a visszajelzéseit, emellett a McLaren egy igazi nagycsapat, így az ott szerzett tapasztalatai is érdekesek lesznek” – magyarázta Grosjean.

„Egyértelműen egy nagyszerű pilótáról van szó: ha meg akarsz szerezni tőle egy pozíciót, nagyon nehéz őt megelőzni, és a csapat azt szeretné, ha mindkét autónkkal pontot tudnánk szerezni, ő pedig tudja, hogyan kell ezt elérni” – szúrt oda finoman Gutierreznek is a francia. „Remélhetőleg jó lesz a kapcsolatunk. Természetesen mindig le akarod győzni a csapattársad, de a legfontosabb, hogy mindketten pontokat szerezzünk, és együtt toljuk előre a csapat szekerét.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: