DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Nincs szüksége minden pilótának az F1-re

A kétszeres DTM-bajnok Marco Wittmann szerint az F1-be nagyon nehéz bekerülni pénz és kapcsolatok nélkül, ráadásul egy sportoló szempontjából nézve nem is feltétlenül az jelenti a csúcsot.

2016-ban ismét Marco Wittmann lett a DTM bajnoka és a még csak 26 éves pilótával kapcsolatban többször felmerül a kérdés, hogy látjuk-e őt a Formula-1-ben. Wittmann negyedik évét zárta a DTM-ben és ez idő alatt nyert két bajnoki címet, ami elég impresszív teljesítmény, főleg abban a sorozatban, amit sokan a legszorosabbnak tartanak - bár ő korábban ezt ugródeszkának szánta a Formula-1-hez, most már másképp gondolja.

"Nagyszerű érzés volt bajnoknak lenni, főleg ennyi idősen" - gondolt vissza 2014-es bajnoki címére a pilóta. "Természetesen voltak olyan gondolataim akkor, hogy ez megnyithatja az utat számomra az együléses sorozatokba, de most azt kell mondanom, hogy remekül érzem magam a DTM-ben a BMW-nél."

mercedes-monza-2016



Ahogy korábban mások, úgy ő is úgy látja, hogy a Formula-1-be egyre nehezebb bejutni. "Nagyon nehéz ott üléshez jutni, ha nincs meg hozzá a pénzed vagy a kapcsolataid, ahogy például Pascalnak megvolt tavaly" - mondta a 2015-ös DTM-bajnok, ma már a Manor Formula-1-es csapatánál versenyző, a Mercedeshez kötődő Pascal Wehrleinról.

"A Formula-1 nem mindig az az út, amire egy pilótának szüksége van. Szerintem a DTM-ben is megvan az a versengés, sőt, talán még jobb. A Formula-1 nyilván népszerűbb, de úgy gondolom, hogy sportolói szempontból még többet ér a DTM, mert itt nincsenek fizetős pilóták, mindenki gyári versenyző" - magyarázta Wittmann.

"Boldog vagyok a DTM-ben és a második címem után még jobban érzem magam."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: