DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 20. csütörtök
F1

A Manor kommentálta a kiszállásról szóló pletykákat

A dinningtoni kiscsapattal kapcsolatban a Sauber interlagosi pontszerzése miatt merült fel a pletyka, hogy a potenciális anyagi veszteség miatt kiszállhatnak az F1-ből.

A Manor Pascal Wehrlein ausztriai 10. pozíciója óta őrizte 10. helyét a pontversenyben, melyért állítólag 15 millió dollár ütötte volna a markukat, de a brazíliai káoszban az addig pont nélkül álló Sauber pilótája Felipe Nasr a kilencedik helyen ért célba, amely azt jelentette, hogy a hinwiliek riválisuk elé ugrottak a konstruktőri harcban.

Bár még egy verseny hátra van a szezonból, kevés az esély arra, hogy a Manor visszaszerezze a helyet, a 10. pozícióért járó pénzdíj pedig komoly bevételkiesést jelent a mezőny legkisebb büdzséjéből gazdálkodó istállójánál. Ennek kapcsán terjedt el a sajtóban a híresztelés, hogy a veszteség olyan súlyosan érintheti a Manort, hogy akár F1-es projektjüknek is vége szakadhat, a versenyigazgató Dave Ryan azonban sietett cáfolni a pletykákat.



„Dicséret illeti a Saubert” - nyilatkozta Ryan az Auto Motor und Sportnak. „Száz százalékban ki tudták használni a lehetőséget, viszont még nekünk is van egy lehetőségünk. Ebben a sportágban bármi megtörténhet, és a versenynek a csak kockás zászló után van vége” - tette hozzá a szakember, majd kitért arra is, hogy a 15 millió dolláros veszteség mennyire érinti súlyosan alakulatát. „Inkább szerettük volna megkapni ezt a pénzt, mint nem. De ha nem kapjuk meg, az nem jelenti azt, hogy vége van. Nem fogja megölni a csapatot.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: