DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 26. szerda
F1

Meglepetést okozhat a Toro Rosso 2017-ben?

Danyiil Kvjat szerint biztos, hogy képesek lesznek megvillanni a következő idényben, ő már keményen dolgozik ezen - most viszont jóval könnyebb beülnie az autóba, mint az idény korábbi részében volt.

Az idei szezon hajrájában túl sok pontot már nem remélhetett a Toro Rosso, pont ezért volt óriási eredmény Carlos Sainz hatodik helye a kaotikus Brazil Nagydíjon. Az azonban már többször kiderült, hogy az autójuk alapja egészen kiváló, de a 2015-ös Ferrari-motor gyengeségeit egyre nehezebb ellensúlyozni a többiekkel szemben - éppen ezért bíznak abban, hogy a következő idényben meglepetést okozhatnak.

"Egyértelműen jobbnak kell lennünk, mert egy előző évi erőforrással, fejlesztés nélkül végigcsinálni egy teljes szezont sosem segít" - mondta erről az istálló 2017-re is szerződtetett pilótája, Danyiil Kvjat. "Azt láthattuk már a Red Bullnál is, hogy a Renault jelentős előrelépéseket ért el az erőforrás terén, úgyhogy mi is nagyon reméljük, hogy hasonló javuláson megyünk keresztül."

kvjat-tororosso-mexiko-2016



Sainz már idén is produkált néhány kiemelkedő futamot és a csapat bizonyította, hogy remek autót képes összerakni - kérdés, hogy ez mire lesz elég, odaérhetnek-e a középmezőny elejére. "Nagyszerű emberek alkotják ezt a csapatot, ezért biztos vagyok benne, hogy képesek leszünk meglepetést okozni" - vélekedik Kvjat.

Az orosz pilóta egyébként rendkívül nehéz idényt zár le Abu Dhabiban, de elmondása szerint megkönnyebbült, mióta kiderült, hogy jövőre is maradhat a Toro Rossónál. "Sokkal könnyebb úgy beszállni az autóba, hogy nem kell számolni a futamokat és úgy gondolni mindegyikre, hogy talán az lesz az utolsó. Nagyon örülök, hogy a Red Bull családjában maradok és már keményen dolgozom a mérnökeimmel, hogy 2017-re még erősebbek legyünk."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: